UFC

Objavljene nominacije za 13. ‘World MMA Awards‘, svatko može dati svoj glas!

Valentina Shevchenko i Jan Blachowicz
 Screenshot (youtube, Ufc)
Došli smo do ovogodišnjeg izdanja prestižnih MMA nagrada, a iznenađenja je nekoliko

Ugledni MMA portal Fighters Only i ove godine dodjeljuje niz raznih nagrada za MMA ostvarenja. Radi se o 13. izdanju World MMA Awardsa, a priznanja se dodjeljuju u ukupno 22 kategorije. Inače, ove nagrade stekle su popriličan ugled u MMA svijetu i mnogi ih smatraju zapravo najbitnijim priznanjima u ovom sportu.

Glasovanje je započelo sinoć, a trajat će četiri tjedna. Sudjelovati može svatko, a kako bi dali svoj glas, potrebno je registrirati se na službenu stranicu World MMA Awards-a.

Za najpopularniju nagradu, onu koja se dodjeljuje najboljem borcu godine, moglo bi se reći kako su svi borci opravdano nominirani. Kamaru Usman, Brandon Moreno, Charles Oliveira i Jan Blachowicz imali su sjajne godine te su sva četvorica aktualni UFC-ovi prvaci. Peti nominirani nije član najjače svjetske MMA organizacije. Radi se o Yaroslavu Amosovu (26-0), novopečenom Bellatorovom prvaku velter kategorije. Neporaženi Ukrajinac u lipnju ove godine savladao je Douglasa Limu i pritom došao do pojasa prvaka. Izrazito aktivan bio je tokom 2020. godine te je ostvario čak tri pobjede. Nagradu je prošle godine osvojio Israel Adesanya.

Ženska konkurencija za borkinju godine također nudi četiri predstavnice UFC-a, a tek je Kayla Harrison (PFL) izvan najjače MMA organizacije. Mackenzie Dern i Manon Fiorot našle su se na listi unatoč tome što nisu aktualne prvakinje, a petorku popunjavaju UFC-ova prvakinja muha kategorije Valentina Shevchenko i prvakinja UFC-ove slamka kategorije Rose Namajunas. Prošlogodišnja osvajačica Amanda Nunes ove godine neće imati priliku za četvrto osvajanje ove prestižne nagrade.

Laura Sanko jedna je od prvih koja je javno reagirala na nominaciju, a putem objave na Instagramu iskazala je svoje oduševljenje nominacijom za ''Najbolju osobnost''.

''WOW, ovo je nevjerojatno. Nevjerojatno sam ponosna jer sam nominirana za Worlds MMA Awards 'Personality of the year' nagradu. Pogledajte samo tu grupu ljudi! Da, ovo je također moj besramni apel da mi date svoj glas. Nema puno žena koje dobiju šansu u ovakvim kategorijama i stoga mi puno znači da sam dobila tu priliku ove godine. Također, ako imalo pomaže, ja uistinu imam sjajnu osobnost'', napisala je ESPN-ova reporterka i analitičarka.

Sve ostale nominacije pogledajte na LINKU, a usput možete i ostaviti vaše glasove. Ceremonija dodjele nagrada planirana je za rujan.

Linker
19. travanj 2024 00:21