UFC

Odabrani treneri za novu sezonu Ultimate Fightera, nakon emitiranja borit će se za titulu

 The Ultimate Fighter
The Ultimate Fighter vraća se tri godine nakon posljednjeg emitiranja

Sve je spremno za početak snimanja nove sezone The Ultimate Fighter showa, koje će se dogoditi krajem ovog mjeseca. Nakon nekoliko različitih špekulacija i pregovora potvrđeni su treneri, a to su Alexander Volkanovski i Brian Ortega, koji su postali slobodni za tu opciju nakon što im je otkazana njihova UFC 260 borba. Naime, Volkanovski je imao pozitivan COVID-19 test, zbog kojeg je sve odgođeno za kasniji datum, a sad je njihova borba još malo prolongirana zbog sudjelovanja u showu.

No, Volkanovski i Ortega će se svakako boriti za titulu UFC-ove perolake kategorije te bismo kroz sezonu možda mogli dobiti nešto što će njihov rivalitet učiniti zanimljivijim. Trenutno nije poznato hoće li se boriti na finalnoj priredbi sezone ili će ipak naći svoje mjesto na nekom PPV programu.

UFC-u je ovo očito ostalo kao opcija spasa, nakon što su im propale ranije ideje. Ona glavna bila je spektakularna, ali je brzo propala. Naime, uloge trenera ponuđene su Khabibu Nurmagomedovu i Conoru McGregoru, ali vrlo brzo se to pokazalo neizvedivim. Iduća ideja bili su velteraši, odnosno dvojica od trojca Kamaru Usman, Colby Covington i Jorge Masvidal, ali Usman i Masvidal odabrali su opciju ovog se mjeseca boriti. Tako će treneri biti borci koji se to sada baš nisu iskazali nekom karizmom, što je za trenere u showu zapravo vrlo bitno, no ovo će im biti prava prilika za tako nešto.

Unutar 29. sezone natjecat će se borci bantam i srednje kategorije, a glavna nagrada je kao i uvijek ekskluzivni ugovor s UFC-om. Isti imaju šansu osvojiti i borci koji ne odu do kraja, ako se iskažu dobrim nastupima te na račun toga dobiju priliku.

Linker
20. travanj 2024 02:19