UFC

Khabib objavio fotografiju s ‘najboljim borcem perolake kategorije‘, neki se s njim ne bi složili...

Khabib Nurmagomedov
 PRESS OFFICE OF THE HEAD OF THE/TASS/PROFIMEDIA
Bivši prvak svog je sunarodnjaka pogurao ispred opake konkurencije

Nije to aktualni prvak Alexander Volkanovski, nije ni Max Holloway, a nije ni idući izazivač Brian Ortega. Za Khabiba Nurmagomedova najbolji borac perolake kategorije je njegov sunarodnjak Zabit Magomedsharipov.

Barem tako kaže objava s fotografijom na kojoj se bivši UFC-ov prvak nalazi u društvu 30-godišnjeg Zabita.

Nije Khabib jedini, Magomedsharipova cijene brojni fanovi i MMA stručnjaci koji mu predviđaju osvajanje UFC-ovog pojasa. No, Zabit ima jedan drugi problem, a taj se zove aktivnost.

Otkako se 2017. priključio UFC-ovom rosteru, ovaj Dagestanac upisao je samo šest nastupa, ali i šest pobjeda. Ona posljednja, stigla je još tamo u studenom 2019. kada je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Calvina Kattara.

Zabit je danas kao MMA borac na impresivnih 18-1, a na službenom UFC-ovom ranking trenutno zauzima treću poziciju među izazivačima. Ispred njega su ostali samo oni u uvodu spomenuti borci.

Magomedsharipova se posljednjih godinu dana najčešće povezuje s Yairom Rodriguezom, no njihov meč nikako da ugleda svjetlo dana. Samim time, predsjednik UFC-a Dana White još je početkom godine rekao da će Zabitu vjerojatno pronaći drugog protivnika, ali to se još nije dogodilo.

Je li Magomedsharipov budući prvak u perolakoj?

Linker
19. travanj 2024 11:46