UFC

Određen novi datum za UFC debi bivše Rizinove zvijezde sklone skandaloznom ponašanju

Manel Kape
 Instagram
Dugo očekivani UFC debi Manela Kapea trebao bi se dogoditi u veljači

Veliko pojačanje UFC-ove muha kategorije bila je akvizicija Manela Kapea, portugalskog borca koji je krajem prošle godine na impresivan način došao do titule Rizinovog prvaka bantam kategorije. Njegov debi se u 2020. godini nije uspio dogoditi, nakon otkazivanja njegovih protivnika, no s onim posljednje planiranim borcem ipak će se susresti. To je Alexandre Pantoja, koji je njihovu borbu planiranu za 19. prosinca otkazao vrlo kratko prije planiranog termina održavanja.

Uparivanje ostaje isto, a vrlo bitna borba za vrh UFC-ove muha kategorije održat će se na Fight Nightu 6. veljače. Pretpostavlja se kako će se isti održati u UFC-ovom APEX kompleksu, budući da su za Fight Island potvrđene tek prve tri priredbe u idućoj godini.

Pantoja (22-5, 6-3 UFC) je borac iz vrha sve uzbudljivije muha kategorije, a do posljednje borbe bio je i glavni kandidat za izazivača. Ipak, poraz od Askara Askarova trenutno je njegove ambicije stavio na čekanje, odnosno trebat će se vratiti do tog statusa putem još koje pobjede. Ovaj vrhunski grappler vrlo je atraktivan borac koji unatoč pet poraza još nikad u karijeri nije završen.

Kape (15-4) je također vrlo atraktivan borac koji preferira otvorenu akciju, a poznat je i po mnogima skandaloznom ponašanju. Inače vrlo kulturne i odmjerene Japance nekoliko puta je šokirao na Rizinovim vaganjima, a najviše ga pamtimo po provociranju i napadanju Iana McCalla. Trenutno se nalazi u nizu od tri pobjede, gdje još vrijedi spomenuti onu nad bivšom UFC zvijezdom, Takeyom Mizugakijem. UFC ga je doveo da bi donio dodatnog uzbuđenja kategoriji koja nikad do sada nije imala bolji status. Zaslužna za to je spektakularna UFC 256 borba između Deivesona Figueireda i Brandona Morena.

Linker
25. travanj 2024 18:37