UFC

Oduševljeni Dana White odlučio ispisati povijest, dodijelio rekordni broj bonusa

Dana White i Eddie Hearn

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
Svih devet pobjednika prekidom s londonske UFC priredbe nagrađeno je s dodatnih 50 tisuća dolara

Prepuna O2 Arena, atmosfera kakva dugo nije viđena i devet od 12 borbi završeno prekidom, od toga sedam u prvoj rundi. Malo je razloga da UFC ne bude zadovoljan povratkom u Europu, a mi smo se svi prisjetili kako to izgleda kad najveća svjetska MMA promocije dođe "kod nas".

Oduševljenje nije mogao sakriti niti predsjednik UFC-a Dana White, koji je isto najbolje prezentirao nesvakidašnjom odlukom po pitanju bonusa dodijeljenih najboljih borcima i borkinjama. Iako ih se inače dodjeljuje četiri, nije rijetko da se UFC odluči uslijed jake konkurencije dodati još koji. No, ovo što se ovog puta dogodilo je jedinstveni slučaj u povijesti promocije. Dana White je odlučio dodijeliti čak devet bonusa za najbolju izvedbu, odnosno isti su dobili svi koji su upisali pobjedu prekidom.

Mohammad Mokaev tako je nagrađen odmah u svom debiju, a prvi bonus u karijeri zaradio je i Ilia Topuria, koji je nokautirao Jaija Herberta. Bonus za najbolju izvedbu svom ranije osvojenom bonusu za najbolju borbu dodala je Molly McCann, dok ostatak dobitnika već dobro poznaje osjećaj zarade dodatnih 50 tisuća dolara. Tom Aspinall isti je dobio već četvrti put unutar svojih pet UFC borbi, Arnoldu Allenu ovo je treći u njih devet, dok je Paddy Pimblett nagrađen za oba prekida u svoje prve dvije UFC borbe.

Makwanu Amirkhaniju ovaj bonus također je treći u karijeri, a Paulu Craigu sedmi. Samo jednu svoju UFC pobjedu Škot nije nadopunio na ovaj način. Preostao nam je još Sergei Pavlovich, kojem je ovo treća UFC pobjeda i drugi bonus, a sve pobjede ostvario je nokautom u prvoj rundi.

Dugo smo čekali UFC u Europi i nadamo se da će idući doći već za par mjeseci. Svi smo to zaslužili, a i vlasnicima promocije je jasno o kakvim spektaklima se radi kad Octagon stigne na Stari kontinent.

Linker
19. travanj 2024 14:30