UFC

Oliveira bi se radije borio protiv Conora, nego protiv Gaethjea: ‘Samo budala ne bi odabrala taj meč‘

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove lake kategorije svjestan je što donosi borba protiv najveće UFC-ove zvijezde

Mnoge je Charles ''Do Bronx'' Oliveira iznenadio proteklog vikenda savladavši Dustina Poiriera submissionom u trećoj rundi. Iako je Brazilac u meč ušao kao branitelj naslova, mnogi su Poiriera gledali kao neokrunjenog prvaka koji će do krune doći na UFC 269 priredbe. Ipak, Oliveira je po tko zna koji put utišao kritičare i dokazao je da zaslužuje biti prvakom UFC-ove lake kategorije.

Justin Gaethje već se nametnuo kao njegov sljedeći protivnik. Prvorangirani na ljestvici izazivača glasno je lobirao za svoje mjesto u tom meču, a pribojavao se da će Islam Makhachev dobiti priliku prije njega. Ipak, Makhachev će se boriti protiv Beneila Dariusha, a Dana White potvrdio je kako će Gaethje biti idući izazivač. Ipak, netom poslije UFC 269 priredbe, oglasio se i Conor McGregor. Irac je trenutno u fazi oporavka od teškog loma noge koji je zadobio protiv Poiriera u sedmom mjesecu ove godine, no konstantno tvrdi kako će njegov povratnički meč biti za titulu. Tako je Conor nakon pobjede ''Do Bronxa'', putem Twittera upitao kojeg datuma će se boriti s Oliveirom. Iako mnogi to vide kao običnu provokaciju od strane ''Notoriousa'' koji je trenutno deveti u poretku izazivača, s UFC-om se nikad ne zna kad je u pitanju njihova najveća zvijezda.

Ne bi bilo pretjerano veliko iznenađenje kad bi promocija stvarno pružila Conoru priliku boriti se za pojas, unatoč dva poraza u nizu. Čini se kako niti Charles Oliveira ne bi imao ništa protiv. Naime, Brazilac je prilikom gostovanja u Trocacao Franca podcastu objasnio kako bi se danas radije borio protiv McGregora, nego protiv Gaethjea.

''Da sam u prošlosti imao priliku boriti se za pojas ili protiv Conora, svi znaju da bih se borio za pojas. Međutim, to se dogodilo, sada sam prvak. Šampion ima ime, a njegovo ime je Charles Oliveira, Charles 'Do Bronx'. Ako bih imao priliku boriti se s Conorom danas, odabrao bih taj meč. Naravno, nitko nije budala. Tko bi se radije borio za pojas nego protiv Conora? Samo budala. Pojas je moj i ostat će moj. Nastavljamo graditi naslijeđe i stvarati povijest.'', objasnio je prvak lake kategorije.

Ne treba previše čuditi Brazilčev odabir. Glavni sportski cilj ispunio je osvajanjem i obranom pojasa, a njegove ''dionice'' munjevito rastu. Naravno da mu je sada u cilju naplatiti svoj status što bolje može, a meč protiv McGregora najbolje je sredstvo za naplatiti se u ovom sportu. Što se Conora tiče, mnogi borci često se žale kako Irac preskače stepenice i dobiva prilike kakve nitko drugi ne dobiva. Oliveira je također svjestan toga jer je i sam dugo radio na svom usponu do samog vrha kategorije, no ističe kako od žalopojki nema ništa, jer odluke na koncu donosi UFC.

''To se dogodilo meni. Bio sam sedmi u poretku i htio sam se boriti protiv top izazivača, ali oni (UFC) nisu to htjeli. Ja ću se boriti s bilo kim, koga god UFC stavi ispred mene. Ako kažu da je to Conor, borit ću se protiv njega. Ako kažu da će to biti Justin, onda ću odraditi borbu protiv njega. Sada samo želim otići kući, odmoriti se sa svojom kćerkom te se vratiti u kavez što je prije moguće.'', objasnio je Oliveira.

Linker
18. travanj 2024 22:59