UFC

‘Oliveira mi duguje borbu, pa ja sam za njega najgori mogući protivnik‘

Charles Oliveira 
 CARMEN MANDATO Afp
Je li Dariush idealni kandidat za idućeg izazivača i kolika je prijetnja aktualnom prvaku?

Beneil Dariush polako se i strpljivo penjao po UFC-ovom rankingu, a nakon sedam pobjeda u nizu od kojih je posljednja ostvarena protiv Tonyja Fergusona, stigao je treće pozicije na ljestvici izazivača.

Ispred Dariusha ostali su još samo Justin Gaethje i Dustin Poirier te, naravno, prvak Charles Oliveira.

A u svom razgovoru s MMA Fightingom, Dariush se upravo dotaknuo novopečenog vladara lake kategorije i istog podsjetio na njihov nikad održan meč.

"Mislim da mi Charles duguje borbu. Prihvatio sam nakon susreta sa Scottom Holtzmanom 'short notice' protiv njega. Sjećam se da me dan nakon te borbe nazvao Sean Shelby i pitao me hoću li za pet tjedana uletjeti protiv Charlesa, a ja sam to i prihvatio", započeo je Dariush.

Beneil i Oliveira trebali su se obračunati u listopadu 2020., ali je Brazilac tada morao otkazati svoj nastup.

"Imao je nekakvih obiteljskih problema i povukao se, a onda je prozvao Tonyja Fergusona i tako izbjegao mene. U konačnici je on dobio borbu koju je i tražio, a nakon toga je i napao pojas. Ne želim omalovažavati njegov uspjeh, on je napravio što je napravio, ali sada je red da mi da ono što mi duguje."

Svjestan je Dariush svih kvaliteta aktualnog prvaka, ali isto tako vjeruje da je stilski za njega jedna prava noćna mora.

"Mislim da sam od boraca iz TOP 5 za njega najgori mogući 'matchup'. Imam grappling koji pobjeđuje njegov. Imam udaračke sposobnosti koje nadmašuju njegove, a mislim i da sam snažniji od njega i da ga mogu nadigrati u svemu što ima za ponuditi", zaključio je Dariush.

Linker
19. travanj 2024 00:51