UFC

Čeka nas novi spektakl: Dana White riješio sve dvojbe oko iduće borbe Kamarua Usmana!

Kamaru Usman 
 ALEX MENENDEZ/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Najboljeg velteraša svijeta čeka novi revanš i novi susret s najljućim rivalom

Čini se kako je Dana White konačno prelomio i odlučio riješiti sve dvojbe oko iduće borbe Kamarua Usmana.

Nakon revanša s Jorgeom Masvidalom, aktualni UFC-ov prvak u velter kategoriji imat će revanš s - Colbyjem Covingtonom. Barem tako glasi plan kojeg je predsjednik UFC-a iznio u Instagram LIVE razgovoru s Kevinom Ioleom, novinarom Yahoo! Sportsa.

Borba je ovo o kojoj se priča još od prosinca 2019., odnosno UFC-a 245 na kojem je Usman upravo protiv Covingtona po prvi puta obranio svoju titulu.

Bio je to, ako ste zaboravili, a teško da jeste, fenomenalan i akcijom nabijen okršaj koji je okončan tehničkom nokautom u posljednjoj minuti pete runde.

Od tog dana Kamaru je nanizao još tri pobjede (Masvidal, Gilbert Burns, Masvidal), dok je uvijek kontroverzni 'Chaos' odradio samo jedan meč i to onaj protiv nekadašnjeg kralja veltera, Tyrona Woodleyja.

Covington već 18 mjeseci čeka na ovu borbu. Uporno je Colby tvrdio da je upravo on najteži mogući ispit za Usmana, ali i da je pokraden u njihovom prvom meču. Naime, prvorangirani izazivač više je puta istaknuo kako je Marc Goddard prerano zaustavio taj susret, a slavnom engleskom sucu zamjera i na nekoliko situacija u kojima je Usmanu dozvolio predah zbog "ilegalnog" udarca iako se barem jednom činilo da tu pauzu danas aktualni prvak nije zaslužio.

Više informacija o Usman vs. Covington 2, poput datuma i lokacije, u ovim trenucima nema.

Tko je vaš favorit u revanšu?

image
Kamaru Usman i Colby Covington
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Linker
23. travanj 2024 09:16