UFC

Oliveira objasnio zašto nije prozvao Khabiba: ‘On zavrjeđuje još više respekta jer se umirovio‘

Charles Oliveira
 screenshot (YouTube, UFC)
Novi UFC-ov prvak lake kategorije nema namjeru prozivati svog prethodnika

UFC od ovog mjeseca ima novog prvaka lake kategorije, a to je Charles Oliveira koji je na UFC 262 priredbi savladao Michaela Chandlera. Impresivnu seriju Brazilac je oplodio na najbolji mogući način i sad s trona može čekati svoje iduće izazove. A takvih ima dovoljno i koji god bio idući, trebat će itekako biti spreman na njega.

Ono što mu sigurno neće biti idući izazov je čovjek koji je titulu nosio prije njega, odnosno Khabib Nurmagomedov. Iako borba njih dvojice, prije svega sa stilskog aspekta, djeluje vrlo uzbudljivo, Khabib je u mirovini koje se namjerava pridržavati. Mnogi su se ipak začudili što ga Oliveira nije prozvao, ali on tako što niti u jednom trenutku nije smatrao opcijom. Zašto je to tako, objasnio je u razgovoru za MMA Fighting.

"Puno ljudi me pita zašto nisam odjenuo neku majicu na kojoj bi bile poruke za Khabiba ili zašto mu na kraju nisam nešto poručio. Khabib je sjajan prvak, on je 29-0 i zaslužuje sav respekt ovog svijeta. Bio je dominantan ne odstupajući od svog stila. Umirovio se jer mu je otac preminuo i zbog toga zavrjeđuje još više respekta. Zakleo se na očevom grobu da se više neće boriti i ako je na meni da kažem nešto čime bi ga nagovorio na povratak, radije bih da ostane umirovljen. Naravno da bi svi voljeli vidjeti tu borbu, ja također, no ne vidim se kao nekoga u njegovoj sjeni. On kaže kako je pobijedio sve u diviziji, ali nije pobijedio mene. No, pobijedio je sve s kojima se borio i zaslužuje sav respekt ovog svijeta. Novi prvak lake kategorije je Charles Oliveira, netko tko dolazi u borbe da ih završava. Počela se pisati jedna nova povijest ove kategorije. Ono što je Khabib napravio je u potpunosti prekrasno, no vrijeme je za novu eru. Charlesa Oliveire", vrlo je lijepo prvak iznio svoje mišljenje.

Trenutno se čini kako će pobjednik UFC 264 borbe između Conora McGregora i Dustina Poiriera biti prvi Oliveirin izazivač. Do sredine srpnja, kad će se ta borba dogoditi, on ima dovoljno vremena za odmor i razmišljanje o tome što može ponuditi protiv kojeg od njih dvojice. Dana White je već najavio kako će tu borbu gledati iz prvog reda, što je samo prilika za automatski početni korak u građenju njegove prve obrane titulu. I ne moramo se zabrinjavati oko toga hoće li biti spektakularna. Charles je već potvrdio kako su njegove borbe takve, a ništa drugačije nije niti kod Conora i Dustina. Iako ju je Khabib napustio, UFC-ova laka kategorija i dalje je možda najzanimljivija u cijeloj promociji.

Linker
21. travanj 2024 15:59