UFC

Oliveira poručio McGregoru: ‘Čekam te u svibnju, cijeli svijet želi tu borbu‘

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC-ov prvak lake kategorije ne skriva namjere po pitanju svog idućeg izazivača

Nakon što je savladao Dustina Poiriera, po prvi put obranivši UFC titulu koju je u svibnju ove godine osvojio, nema više puno onih koji osporavaju Charlesa Oliveira i njegov šampionski status. U svoju drugu obranu titule tako bi svakako trebao ući kao favorit, bez obzira na to protiv koga će se boriti.

Sa sportske strane sve vodi na to da bi njegov protivnik trebao biti Justin Gaethje, koji je prošlog mjeseca savladao Michaela Chandlera. Borbu ranije poražen je pri napadu na titulu od Khabiba Nurmagomedova, dok je prije toga nanizao četiri pobjede prekidom. Reference su tu, kao i status na UFC-ovoj ljestvici izazivača. S druge strane, tu je Conor McGregor, koji tvrdi kako će se u svojoj idućoj borbi boriti za titulu, a čini se da se ta opcija, iz vrlo jasnih razloga, više sviđa i prvaku.

"Svibanj je prekrasan termin za moju iduću borbu. Conor me izazvao tražeći datum i tvitao je 'Irska protiv Brazila 2'. Nisam ja tu jedini, cijeli svijet želi vidjeti tu borbu. Onda je organizirajmo. Čekam ga u svibnju. Može biti velter, laka ili srednja kategorija, s mojom titulom kao ulogom ili ne. Odaberi, a ja sam spreman", rekao je Oliveira u razgovoru za Sherdog, dodavši zašto ne smatra da bi Gaethje trebao biti jedini izbor:

"Gaethjea je nokautirao Poirier, kojeg sam ja upravo završio. Umalo ga je nokautirao Chandler, koje sam ja savladao tehničkim nokautom. No, ja sam zaposlenik UFC-a. Ako oni odluče da se trebam boriti protiv Gaethjea, spreman sam i na njega."

Oliveira je ciljao na UFC 274 priredbu, za koju se trenutno govori da bi se mogla održati u Brazilu. Upravo zbog toga mu je najveća želja boriti se tamo, a to bi čak uistinu mogao biti termin za koji će McGregor biti spreman. Prema trenutnim prognozama, punom treningu bi se mogao vratiti u ožujku.

Na kraju se osvrnuo tome što ga je Sherdog proglasio borcem 2021. godine.

"Sretan sam zbog svega što se trenutno događa u mom životu. UFC-ov sam prvak u jednoj od najtežih divizija za doći do toga. Srušio sam rekord za najviše prisiljavanja na predaju i najviše ponuda te sam peti borac svijeta na pound-for-pound ljestvici. Završiti sjajnu godinu kao borac godine po izboru jednog od najvećih medija na svijetu me čini još sretnijim", potvrdio je.

Oliveira je sad na zasluženom odmoru, a onda se vraća u dvoranu s ciljem da i iduću godinu dočeka kao UFC prvak. Poznato je kako je prvacima svaka obrana titule sve teža pa nema sumnje da će tako biti i njemu. No, on je još uvijek mlad, a pored toga izuzetno iskusan. Najbolja moguća kombinacija za vladavinu, no prije svega će o njemu ovisiti koliko će ona trajati.

Linker
20. travanj 2024 11:27