UFC

Oliveira tvrdi da je Makhachev odbio borbu u Brazilu: ‘Nema veze, kavez je isti bilo gdje na svijetu‘

Charles Oliveira

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sjajni brazilski borac pršti od samopouzdanja uoči velikog meča koji ga čeka ove jeseni

Charles Oliveira u ovom trenutku jedan je od najboljih UFC-ovih boraca, a jedan je i od najpopularnijih. Fantastični borac lake kategorije trenutno je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda, a čak 10 ih je upisao prekidom.

Sredinom prošle godine okitio se i titulom prvaka UFC-ove lake kategorije, a pojas je uspješno obranio krajem 2021. godine. Nažalost po njega, sredinom ove godine prekoračio je dopuštenu kilažu uoči obrane pojasa protiv Justina Gaethjea i ostao je bez titule prvaka. Njegov sljedeći nastup bit će 22. listopada (10. mjesec) protiv Islama Makhacheva, a protivnik će biti okrunjen titulom prvaka UFC-ove lake kategorije.

I dok Charles Oliveira ima takve uspjehe i popularnost iza sebe, neki njegovi zahtjevi ipak nisu ispunjeni. Mjesecima je ‘‘Do Bronx‘‘ govorio kako sljedeći nastup planira odraditi u Brazilu, a radi se o UFC 283 eventu zakazanom za 21. siječnja (prvi mjesec) sljedeće godine. Islam Makhachev, kao i njegov mentor Khabib, tvrdili su da su spremni doći u Brazil i pobijediti Charlesa Oliveiru na njegovom domaćem terenu. Borba se na kraju ipak neće održati u Brazilu, nego u Abu Dhabiju, a Oliveira tvrdi da je Makhachev zapravo odbio boriti se u Brazilu.

‘‘Pregovori nisu bili teški. Ja sam najiskreniji tip na svijetu i svi znaju da sam se htio boriti protiv Conora McGregora. Mislim da se borba protiv Makhacheva ne bi trebala sada dogoditi. Oni su toliko puno pričali o tome kako su spremni prihvatiti meč u Brazilu. To je laž. Da su prihvatili meč u Brazilu, borili bismo se u siječnju (1. mjesec). Ja sam tako puno pričao o toj priredbi u Rio de Janeiru. Istina je da su oni samo pričali, pričali i pričali, ali meč su odveli tamo gdje oni žele. To je u redu. Kavez je isti u bilo kojoj državi na svijetu, a Charles će biti stopostotno spreman.‘‘, rekao je Oliveira u razgovoru za AG Fight.

Prihvaćanje takvih uvjeta samo je dodatna potvrda Oliveirina samopouzdanja. Brazilac jednostavno zrači ogromnom vjerom u sebe i jako teško je zamisliti kako ga netko pobjeđuje. Islam Makhachev vjerojatno ima najviše šanse u ovom trenutku, barem kad su u pitanju borci lake kategorije. Ipak, Oliveira vjeruje da će i moćnog Dagestanca brzo završiti.

‘‘On će me pokušati srušiti, ali ne tako što će hvatati moje noge, nego kukove. On neće tražiti ‘submission‘, nego će me pokušati izmoriti. Ali već sam rekao, nisam uopće zabrinut oko toga što Makhachev može ponuditi. Ja se brinem oko onoga što će Charles pokazati. Možete biti sigurni da ovo neće otići dalje od prve runde. Konstantno ću se kretati prema naprijed. Posjedujem veliku moć u svojim rukama. Ako poslušate moje posljednje protivnike, oni su upravo o tome govorili. Imam veliku moć u rukama, a moj jiu-jitsu dobro znate.‘‘, dodao je Oliveira.

Brazilac ovdje govori istinu, jer pogledom na UFC-ov ‘‘The Thrill and the Agony‘‘ video nakon UFC 274 priredbe, možete uočiti trenutak gdje Gaethje govori Oliveiri da udara nevjerojatno jako. Brazilac je oduvijek bio poznat kao vrhunski BJJ majstor, ali kako su godine odmicale, ispolirao je svoje vještine u stojci i sada je kompletan borac, opasan u svim segmentima ovog sporta. Islama Makhacheva čeka najteža provjera u dosadašnjoj karijeri.

Linker
24. travanj 2024 05:35