UFC

Makhachev je uvjeren da ga se Oliveira pribojava: ‘Prozivao je Conora i Diaza, ali mene nikad‘

Islam Makhachev

 Instagram (islam Makhachev)
Khabibov nasljednik vjeruje da ga svi borci žele radije izbjeći

Konačno je Islam Makhachev dočekao toliko željeni ‘‘title shot‘‘ i 22. listopada (deseti mjesec) imat će priliku postati UFC-ovim prvakom lake kategorije. Sjajni Dagestanac u nizu je od deset uzastopnih pobjeda, a posljednje četiri upisao je prekidima.

Charles Oliveira bit će njegov protivnik, a pregovori i dogovori oko tog meča nisu prolazili skroz glatko. ‘‘Do Bronx‘‘ je jedno vrijeme isticao kako se nada obračunu protiv Conora McGregora te je smatrao da Makhachev još ne zaslužuje ‘‘title shot‘‘. UFC je odlučio drukčije, a s obzirom da Oliveira nije borac koji odbija protivnike, meč su uspjeli službeno ugovoriti.

Unatoč tome što je Oliveira pristao boriti se čak i u Abu Dhabiju koji će odavati dojam domaćeg terena Islama Makhacheva, dagestanski borac smatra kako ga se Oliveira pribojava te da ga je pokušao izbjeći jer ne vjeruje da ga može pobijediti.

‘‘Mislim da on ne vjerujem u svoju pobjedu. Kad je pobijedio Michaela Chandlera, nikad nije izrekao moje ime. Prozivao je Dustina Poiriera, ali nikad nije moje ime izgovarao. Prozivao je čak i Natea Diaza, a Conora je prozivao višestruko puta. On zna da sam težak protivnik za svakog jer uvijek imam isti plan: srušiti ih dolje, zadržati ih dolje i razbiti. Ja sam užasan protivnik za bilo koga i svi to znaju.‘‘, rekao je Makhachev u razgovoru za ESPN.

Oliveira s druge strane nedavno je iskazao kako su se Makhachev i njegov tim pribojavali boriti u Brazilu te da je on taj koji pristaje na sve i nikog ne izbjegava.

‘‘Pregovori nisu bili teški. Ja sam najiskreniji tip na svijetu i svi znaju da sam se htio boriti protiv Conora McGregora. Mislim da se borba protiv Makhacheva ne bi trebala sada dogoditi. Oni su toliko puno pričali o tome kako su spremni prihvatiti meč u Brazilu. To je laž. Da su prihvatili meč u Brazilu, borili bismo se u siječnju (1. mjesec). Ja sam tako puno pričao o toj priredbi u Rio de Janeiru. Istina je da su oni samo pričali, pričali i pričali, ali meč su odveli tamo gdje oni žele. To je u redu. Kavez je isti u bilo kojoj državi na svijetu, a Charles će biti stopostotno spreman.‘‘, rekao je Oliveira u razgovoru za AG Fight.

Dojam je kako oba borca jednostavno igraju psihološke igrice ovakvim prozivkama, a vjerojatno su obojica svjesni kako ih čeka težak meč.

Linker
04. svibanj 2024 01:23