UFC

‘On je jednodimenzionalan, neće moći protiv njega koji je toliko jak. Prava dagestanska noćna mora!‘

Islam Makhachev

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Prisutna je i usporedba s hrvanjem Colbyja Covingtona

Kralj velter kategorije Leon Edwards ući će u 2024. s pogledom prema svojoj trećoj obrani naslova prvaka nakon što je prošao kroz prijetnju Colbyja Covingtona na UFC-u 296 proteklog vikenda. U glavnoj borbi večeri subotnje priredbe u T-Mobile Areni u Las Vegasu, Edwards je dijelio oktogon s Covingtonom u drugoj obrani svoje titule. "Rocky" je prethodno osvojio pojas i zabilježio prvu obranu protiv Kamarua Usmana.

Iako su mnogi podržali Covingtona da predstavlja drugačiju prijetnju Edwardsu, to nije bilo vidljivo tijekom večeri borbe. Umjesto toga, Britanac je dominirao velikim dijelom borbe na putu do pobjede jednoglasnom odlukom.

Iako je slavlje u taboru Britanca u tijeku, već se priča o tome tko bi ga sljedeći mogao pokušati smijeniti. Čini se da je prvi u redu njegov bivši protivnik Belal Muhammad, dok neki drugi žele gledati Shavkata Rakhmonova. Ipak, čini se da također postoji opcija izvan popisa velter kategorije, s UFC-ovim prvakom u lakoj kategoriji Islamom Makhachevom koji je često izražavao svoje ambicije da postane prvak u dvije kategorije tijekom cijele godine.

Dođe li do superborbe između Dagestanca i Edwardsa, jedan bivši nositelj naslova ne daje "Rockyju" puno šanse. Bivši prvak UFC-a u kategoriji muha i bantam kategorije Henry Cejudo podržao je Makhacheva da dobije sljedeću šansu protiv Edwardsa.

Procjenjujući kako bi se odigrala borba između njih dvojice, "Triple C" je istaknuo "jednodimenzionalnu" igru ​​kralja velter kategorije kao područje koje bi Dagestanac mogao maksimalno iskoristiti.

"Makhachev je drugačiji hrvač. Vrlo je discipliniran. Njegova djela govore više od riječi. Covington je prekasno počeo koristiti hrvanje. Ali jednostavna činjenica je da je pokušaje koje je imao kada ga je zapravo krenuo rušiti, lakoćom je uspio. Ovdje osjećam da će ga tip poput Islama razotkriti. On (Edwards) se bori protiv svih na isti način. Vidjeli smo tipove kao što je Israel Adesanya... tipove koji su prilično jednodimenzionalni. Makhachev je previše jak, prava dagestanska noćna mora", rekao je Cejudo.

Linker
24. travanj 2024 22:50