UFC

Ona upravlja njegovom karijerom i nagovara ga da se potuče s Khamzatom: Saznajte zašto je Ian Garry postao predmet ismijavanja

Ian Garry sa suprugom i sinčićem | Khamzat Chimaev

 Instagram (layla Anna Lee, Khamzat Chimaev)
Jedan od najtalentiranijih UFC-ovih boraca trenutno je na ogromnom udaru MMA javnosti

Ian Garry i njegova supruga Layla Machado (u javnosti poznatija kao Layla Anna-Lee) proteklih dana na velikom su udaru MMA javnosti. Sve je počelo nakon što je Ian Garry u razgovoru sa Seanom Sheehanom pokušao prepričati zašto je izbačen iz dvorane Leona Edwardsa.

Njegova supruga brzo se ubacila i signalizirala je Garryju da ne priča o tome. Ta situacija došla je pod povećalo takozvanog ‘‘MMA Gurua‘‘, jednog od najpoznatijih YouTubera unutar MMA zajednice.

Garryjevu suprugu mnogi su kritizirali da je ‘‘manipulativna‘‘ te da pretjerano pokušava kontrolirati Iana Garryja. Poznato je da 40-godišnja Layla vodi društvene mreže svog 14 godina mlađeg supruga i da je ona zapravo zadužena za izgradnju njegovog imidža i kompletan marketing.

Nedugo poslije, u javnost su isplivale još neke bizarne informacije. Naime, Ian Garry zaposlio je Richarda Cullena kao svog nutricionista. Na prvu je teško uočiti što je sporno u svemu tome, ali Richard Cullen bivši je suprug Layle Machado. Vrlo brzo pojavile su se informacije da Laylin bivši suprug čak i stanuje s njom i njenim sadašnjim suprugom, Ianom Garryjem. Međutim, Garry i njegova supruga tvrde da Cullen ipak ne stanuje s njima. Navodno je Cullen stavio Garryja na vegansku ishranu, iako on sam nije vegan, a Garryja fanovi ismijavaju i zbog te informacije.

Inače, Ian Garry i njegova supruga konstantno snimaju kadrove iz svog života i jednog dana planiraju složiti dokumentarac o njegovom životu i usponu ka vrhu, ako talentirani Irac dospije do vrha. Garry je na svom Instagram profilu objavio jedan kraći isječak iz dokumentarca, a radi se o raspravi između njega i Layle.

Garryjeva supruga frustrirana je izjavama ‘‘MMA Gurua‘‘, a Ian Garry ljutito joj govori kako ne želi trošiti svoju energiju na tako nebitne stvari. Ključan je dio gdje Garry navodi svojoj supruzi da ju ne smatra ‘‘WAGsicom‘‘. ‘‘WAG‘‘ je inače kratica koja označava supruge i djevojke poznatih i bogatih sportaša. Termin se pojavio početkom 2000-ih i povezivan je sa suprugama engleskih nogometaša koji nastupaju za nacionalnu vrstu. 2006. godine termin ‘‘WAG‘‘ dodatno je dobio na popularnosti, a Victoria Beckham i Cheryl Cole tada su bile najpoznatije ‘‘WAGsice‘‘.

Ian Garry rekao je Layli kako ju ne smatra ženom koja spada u tu kategoriju, ali ‘‘MMA Guru‘‘ ponovo je našao materijal kojim je opleo po Garryju i njegovoj supruzi. Naime, Layla Machado još 2010. godine izdala je knjigu, točnije priručnik od 11 stranica pod nazivom ‘‘How to be a WAG‘‘ (‘Kako biti WAG‘).

‘‘Kako biti ‘WAG‘ - ultimativni vodič za uhvatiti muškarca vaših snova! Vruća opcija za novu karijeru je biti ‘WAG‘, a mi smo tu da vam kažemo kako postati dio najprestižnijeg kluba žena i djevojaka (‘WAGs‘). Jeste li ikada sanjali da hodate stopama Victorije Beckham, Cheryl Cole ili Coleen Rooney? Ovaj vodič sadrži sve što trebate znati! Govorimo vam kako imati ‘WAG‘ stil i dajemo izvrsne savjete za šminkanje. Tu su savjeti o suočavanju s paparazzima, zabavi kao ‘WAG‘, ‘WAG‘ dijetama i još mnogo toga! Ako želite nositi sljedećeg Davida Beckhama ili flertovati s Fernandom Torresom, ovaj je vodič za vas!‘‘, opis je priručnika koji potpisuje Layla Machado Garry.

Tu je došlo do kulminacije. Ian Garry postao je glavni predmet ismijavanja među MMA fanovima, ali i borcima. Sean Strickland nerijetko piše na Twitteru o ovoj temi, a Ian Garry navodno mu je prijetio i tužbom. Garry tužbom prijeti i raznoraznim MMA stranicama koje ga ismijavaju na ovu temu.

On i njegova supruga tvrde da je njen priručnik zapravo satira i smatraju da Laylu ne možemo poistovjećivati s terminom ‘‘WAG‘‘. Garryjeve prijetnje tužbom samo su dodatno potaknule takozvani ‘‘Streisandin efekt‘‘. Radi se o nepredviđenoj posljedici pokušaja da se sakrije, makne ili cenzurira informacija, ali sav trud oko toga se izjalovi i osveti osobi koja to čini, povećavajući svijest o toj informaciji. Efekt je nazvan po Barbri Streisand.

Upravo to se događa Ianu Garryju i njegovoj supruzi, a mnogi se pitaju kako će izgledati konferencija za medije uoči UFC 296 eventa. Colby Covington bit će također prisutan na toj medijskoj konferenciji, a ne sumnjamo da će ‘‘Chaos‘‘ iskoristiti priliku da dodatno posoli ranu Iana Garryja.

Iz dana u dan, MMA javnost vadi sve više detalja o Ianu Garryju i njegovoj supruzi, a situacija izgleda sve loše za mladog Irca. Najnoviji video koji kruži društvenim mrežama tiče se situacije koja se dogodila u četvrtom mjesecu prošle godine.

Gilbert Burns tada se borio protiv Khamzata Chimaeva na UFC 273 eventu, a Ian Garry u to doba bio je njegov timski kolega. Garry i Burns u par navrata nailazili su na Chimaeva unutar hotela u kojem su odsjedali, a Garry i Chimaev čak su se našli zajedno u liftu.

‘‘Ispričat ću vam zabavnu priču o Khamzatu. Ušli smo u dizalo, a unutra smo bili moja supruga i ja. Pritisnuli smo tipku, ali vrata su se otvorila. Khamzat i njegova supruga ulazili su u lift. Ja bih se volio potući unutar lifta, volio bih razmjenjivati udarce s Khamzatom. Bila bi to kul priča.‘‘, prepričavao je Garry za ‘‘MMA On Point‘‘, a zatim je ispričao kako je njegova supruga reagirala.

‘‘Moja supruga me gledala tako da su joj oči gotovo ispale iz lubanje i sugerirala mi je da se potučem s Khamzatom. Ja sam razmišljao kako se moj timski kolega sutra treba boriti s njim i ne želim mu upropastiti borbu. Također, u liftu su bile dvije žene. On i ja bi se potukli do smrti unutar tog lifta. Izašli smo iz lifta, a supruga me pogledala i rekla mi je da sam kukavica.‘‘, riječi su Iana Garryja.

Naravno da je i ova priča naišla na oštre kritike javnosti. MMA fanovi smatraju kako Layla Machado na sve načine pokušava iskoristiti Iana kako bi postao što popularniji i kako bi se ona što bolje okoristila njegovom slavom. Spremna je nagovarati ga na tučnjavu unutar lifta, samo kako bi Ian privukao nešto više pažnje na sebe.

Već sama činjenica da je Layla 14 godina starija od Iana, naišla je na neodobravanje javnosti. Naravno, to nije nešto što bi trebalo smetati drugima, ali sve je počelo od toga. Garry se našao na meti kritičara nakon što je svojem prezimenu dodao i prezime Machado (Ian Machado Garry). Nastavno na sve to, vezali su se detalji koje smo naveli u ovom tekstu, a Garry i njegova supruga prolaze kroz jako teške trenutke.

Spomenuli smo da prijete tužbama, a zabranili su i komentare na svojim društvenim mrežama. Garryju neće biti lako 16. prosinca (12. mjesec) protiv Vicentea Luquea, a ovakve stvari samo mu dodatno otežavaju pripremu za težak meč.

MMA fanovi nisu zaboravili kako je Garry pokušao ocrniti Neila Magnyja ranije ove godine. Magny je u jednom od svojih intervjua naveo kako će istući Garryja slično kao što tuče svog sina.

‘‘Postoje batine koje daješ svome sinu da bi ga naučio životu. Nakon što sam postao otac, postao sam naviknut na davanje takvih batina, a takve spreman sam dati takve batine i u subotu.‘‘

Svima je bilo jasno da se Magny šali i da njegov sin nije žrtva nekakvog nasilja. Neil Magny godinama je na glasu kao jedan od najuzornijih tipova u organizaciji, ali Garry je svim silama pokušao prikazati Magnyja kao nekakvog negativca i nasilnika nad djecom. Irac je već tu navukao bijes javnosti na sebe, a mnogi su sada uvjereni kako je Garry pričao sve te stvari na savjet svoje supruge Layle. Dodamo li i majicu s ‘‘mugshotom‘‘ Geoffa Neala, što je također bila ideja njegove supruge, jasno je zašto MMA javnost ne voli Iana Garryja.

26-godišnji Garry od dolaska u UFC konstantno pokušava privući pažnju i uživa u tome. Ovakav oblik pažnje vjerojatno nije htio privući, ali morat će se nositi s onim što si je sam ‘‘skuhao‘‘.

Linker
02. svibanj 2024 18:58