UFC

Sean Brady pojasnio zašto proziva Iana Garryja: ‘Magnyja je doveo u probleme, a sada prijeti sudskim tužbama‘

Sean Brady

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Talentirani Irac na meti je odličnog Seana Bradyja

Još tijekom ‘‘fight weeka‘‘ uoči UFC on ESPN 52 eventa, Sean Brady je najavio kako će prozvati Iana Garryja. Uvjet je bio da porazi Kelvina Gasteluma, a nakon što je izdominirao Gasteluma, Brady je uistinu i prozvao Garryja.

Postavio je Sean ipak jedan uvjet mladom Ircu, a to je pobjeda nad Vicenteom Luqueom. Garry i Luque borit će se 16. prosinca (12. mjesec) na UFC 296 eventu, a ukoliko Irac uspije proći iskusnog Brazilca, Brady se želi okušati protiv njega.

No, zašto se Brady okomio baš na Garryja? Dojam je da bi za UFC bilo bolje da ih ne upare odmah, nego da im pruže priliku da nastave graditi svoj put ka vrhu, pa se možda sretnu kad obojica doguraju do samog vrha kategorije. Naravno, to ne mora biti slučaj i više puta smo svjedočili situacijama gdje UFC upari dvojicu perspektivnih boraca, čisto kako bismo saznali tko u određenom trenutku ima kvalitetu za nešto više. Brady se nada da će to i ovaj put biti praksa, ali određene stvari smetaju mu kod Garryja i zato se želi obračunati s njim.

Ian Garry u posljednje vrijeme na meti je kritika od strane MMA fanova, ali i od strane pojedinih MMA boraca. Leon Edwards u dogovoru sa svojim trenerima zabranio je Garryju treniranje u Team Renegadeu, a Sean Strickland već nekoliko dana proziva Garryja zbog odnosa između mladog Irca i njegove supruge. O tome smo vam više pisali u zasebnom članku (LINK). Sean Brady smatra da je Garry zaslužio takav tretman.

‘‘On je to učinio samom sebi. Ja sam jedno vrijeme imao ponajboljeg prijatelja koji me pratio s kamerom i snimao je određene stvari. Moramo neke stvari objavljivati na društvenim mrežama, ali Ian Garry dovodi sve te kamermane u dvorane. Dolazio je s tim tipovima u ‘Team Renegade‘ i pokušavao je snimati treninge. To je radio i u Kill Cliffu i pričao je o nokautima na sparinzima. Puštao je snimke gdje prebija sparing partnere i radio je razna čudnovata sranja. Tvoj tim trebao bi biti tvoja obitelj.‘‘, započeo je Brady gostujući u MMA Houru, ali tu se nije zaustavio.

‘‘Ja sam u ponedjeljak već došao u dvoranu, a neki od naših kolega upisali su pobjede tijekom vikenda. Čestitao sam im, odradio sam svoj podcast i vidio sam se s trenerom. Ti dečki su moja obitelj. Garry konstantno posjećuje razne dvorane, a dojam je da uvijek izaziva probleme. To mi se nikako ne sviđa. Henri Hooft i ti dečki zbilja su odličan tim i ja sam njihov fan. Eddie Alvarez (Inače Bradyjev dobar prijatelj, op.a.) bio je tamo prije tri godine, a ja sam ih ponekad posjećivao i činili su se kao usko povezana grupa. Dojam je da Ian nikome od njih nije dobro legao.‘‘, rekao je Brady.

Kad je u pitanju međusobni obračun, Brady nije siguran hoće li Ian Garry biti voljan kročiti s njim u kavez. Irac se dosad borio uglavnom s borcima koji mu stilski odgovaraju, odnosno, preferiraju borbu na nogama. Brady je ponajbolji ‘‘grappler‘‘ u kategoriji, a Garry se dosad nije susreo s takvim protivnikom.

‘‘Ja sam se prvotno trebao boriti protiv Luquea, ali on mi je ukrao protivnika, a ja sam uparen s Kelvinom (Gastelumom). Mislim da meč između mene i Garryja ima smisla. Nisam ipak siguran sviđa li se njemu taj meč. On zna, pametan je i zna tko mu stilski odgovara, a tko je stilski težak protivnik za njega. Ja vjerujem da sam ja stilski loš protivnik za Garryja. Nadam se da će vidjeti sve ovo i da će ga ove riječi potaknuti na borbu. Ne sviđa mi se pričanje sranja i nešto takvo. On je to učinio Neilu Magnyju kad je pričao kako Neil tuče dijete i doveo ga je u lošu poziciju. Sada priča kako će tužiti neke borce (Stricklanda) itd. Ne sviđa mi se taj tip i volio bih se boriti protiv njega.‘‘, zaključio je Sean.

Garry je vrlo aktivan na društvenim mrežama i pomno prati zbivanja u MMA svijetu. Ne sumnjamo da će Bradyjeve riječi uistinu doći do njega, a preostaje nam vidjeti kako će Garry reagirati. Možda upravo Bradyja prozove ako porazi Luquea na UFC 296 eventu za 11 dana.

Linker
02. svibanj 2024 04:55