UFC

Opaka Francuskinja uvjerena da može postati prvakinja, ali želi još jednu borbu prije Shevchenko

Manon Fiorot

 screenshot (YouTube, UFC)
Sve se čini da UFC ima pravu izazivačicu za nedodirljivu Valentinu Shevchenko

Četiri UFC borbe bile su dovoljne da Manon Fiorot u potpunosti opravda svoj nadimak "The Beast". 32-godišnja Francuskinja u prve dvije borbe unutar Octagona pokazala je sposobnost "zvjerski" nokautirati protivnice, a onda je u iduće dvije pokazala svoju ukupnu borilačku potkovanost.

Posebno dobro izgledala je u svojoj najvećoj borbi do sada, onoj u kojoj je proteklog vikenda podosta uvjerljivo savladala čvrstu i iskusnu bivšu UFC izazivačicu te Invicta prvakinju, Jennifer Maiju. Napravila je to kao 13. borkinja ljestvice izazivačica protiv četvrte i jasno je da će preuzeti otprilike tu istu poziciju kad se ljestvice tijekom ovog tjedna osvježe. I time će automatski postati glavna kandidatkinja za poziciju izazivačice, ali i nakon dugo vremena borkinja koja neće u startu biti otpisana, odnosno protiv koje Valentina Shevchenko neće biti apsolutni favorit.

"Poprilično sam sigurna da već sad mogu pobijediti Valentinu Shevchenko. No, da bi bila još sigurnija u to, a onda u borbi još opuštenija, želim još jednu UFC pobjedu nakon koje ću se u Octagonu osjećati kao kod kuće", izjavila je Fiorot nakon pobjede nad Maijom.

Uostalom, Shevchenko ispred sebe ima borbu protiv Taile Santos u lipnju. Ako tim putem još jednom obrani titulu, iduću borbu imat će najranije najesen. Dovoljno je to vremena da Manon ostvario svoj peti UFC trijumf, a zna protiv koga bi isti voljela ostvariti.

"Mislim da je borba protiv Katlyn Chookagian dobra, budući da ćemo tim putem vidjeti koja je bolja udaračica. Nakon toga, zašto ne u lov na titulu?", potvrdila je svoje namjere.

Fiorot izgleda vrlo zrelo i ozbiljno te kod nje nismo vidjeli neke izraženije slabosti, kao što je bio slučaj kod većine prethodnih izazivačica, a te slabosti bi Valentina vrlo lako izvukla u prvi plan, a onda i iskoristila. Može li Fiorot uistinu ugroziti najdominantniju borkinju svijeta, po nekima najbolju u povijesti? Ne preostale ništa drugo nego popratiti kako će se sve odviti, a onda možda i dobijemo odgovor na to intrigantno pitanje.

Linker
27. travanj 2024 01:59