UFC

Operiran Alexander Volkanovski: Podijelio rendgensku sliku prijeloma šake kojeg je zadobio protiv Hollowayja

Alexander Volkanovski

 Screenshot (instagram, Alexander Volkanovski)
Usprkos ozljedi je potpuno deklasirao Hollowayja

Prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski doživio je lom palca u subotnjem meču protiv Maxa Hollowayja, ali je usprkos takvoj ozljedi uspio obraniti titulu. Ne samo da je uspio, nego je napravio da Holloway zaista izgleda izgubljeno u kavezu.

Prvak je jučer najavio kako je u potpunosti slomio palac i da je jedino rješenje operacija, a na Twitteru je podijelio i fotografiju rendgenske snimke na kojoj se i laičkim očima vidi da se radi o prijelomu. Fotografiju pogledajte ispod:

Volkanovski je istaknuo kako će mirovati sigurno sljedećih 12 tjedana dok se ne oporavi od ozljede i operacije. Kratko je rekao: ‘‘Jedva čekam vratiti se tamo. Hvala vam svima na podršci.‘‘

Što će biti nakon što se vrati, vidjet ćemo. Sigurno ima više opcija, no najizglednija je ona o prelasku u laku kategoriju i napad na titulu. 33-godišnji prvak je o tome govorio u više navrata, a potencijal da postane dvostruki prvak je vrlo izgledan. Također je rekao kako mu je želja u isto vrijeme braniti titule u lakoj i perolakoj kategoriji.

Ukoliko do prelaska u laku ne dođe, prvak ima mnoštvo opcija i u perolakoj; tu je Josh Emmett koji je nedavno pobijedio Calvina Kattara, zatim je tu pobjednik nadolazeće borbe Yaira Rodrigueza i Briana Ortege, a tu je i mnogo drugih talenata perolake kategorije. Kako god bilo, sigurno ga čeka mnogo posla.

Linker
03. travanj 2024 10:56