UFC

Bryce Mitchell održao je obećanje: Polovicu svog honorara donirao je bolesnoj djeci iz Arkansasa

Bryce Mitchell

 Instagram (bryce Mitchell)
UFC-ov predsjednik Dana White također je podržao akciju

Početkom trećeg mjeseca ove godine, Bryce Mitchell (15-0, 6-0 UFC) upisao je najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri. Jednoglasnom odlukom sudaca, Mitchell je pobijedio Edsona Barbozu i uskočio u top 10 izazivača perolake kategorije.

Bryce je trenutno devetorangirani izazivač te kategorije i spreman je za nastavak pohodu ka vrhu. Nakon pobjede nad Barbozom, Mitchell je pokazao i svoju humanu stranu.

"Želio bih se zahvaliti svom gospodaru i spasitelju Isusu Kristu. Bog je vjerovao u mene kad ja nisam u njega i ne zaslužujem sav blagoslov koji mi daje. No, vjerujem da ima svrhu za mene. Edson je također vjernik i zbog toga smo se na kraju zajedno pomolili", rekao je odmah nakon borbe, koja mu je bila veliki korak naprijed, dodavši:

"Ja sam Božji ratnik, nije me strah niti jednog čovjeka. Ovo za mene nije sport, to je nešto za što živim.", započeo je Mitchell s obraćanjem, a zatim je istaknuo kako planira donirati polovicu svog honorara bolesnoj djeci u svome Arkansasu.

"Arkansas, volim vas sve do smrti. Deset godina držali ste mi leđa, a ja nisam ništa učinio za vas. No, sad ću vam pokazati da nisam dobar samo u ozljeđivanju ljudi nego i u pomaganju. Polovica mog honorara za ovu borbu, 45 tisuća dolara, odlazi za bolesnu djecu Arkansasa, djecu koja nemaju nadu. Mi ćemo biti njihova nada. U ime te djece bit ćemo ovdje", rekao je uz ogromne ovacije publike u Las Vegasu.

UFC-ov predsjednik Dana White ubrzo je reagirao tako što je zatražio Brycea da ne donira svoj novac. White je obećao kako će on donirati taj novac iz svog džepa. Dana je to uistinu i učinio, ali to nije spriječilo Mitchella da održi svoje obećanje.

‘‘Nakon posljednjeg meča rekao sam da ću donirati 45 tisuća dolara. Dana White je također odlučio izjednačiti taj iznos svojom donacijom. Udruga koju sam odabrao je ARCare, a naših 90 tisuća dolara otići će djecu kakvu vidite na ovoj fotografiji. Dobio sam priliku obići njihovu ustanovu, a cijelo vrijeme sam se borio sa suzama jer sam razmišljao koliko je nevjerojatan Bog koji mi je omogućio da pomognem ovoj djeci onako kako mogu. Ovo je najveća stvar koju sam napravio u svom životu. Nevjerojatna je stvar biti dijelom ove zajednice.‘‘, između ostalog je napisao Mitchell, dodavši da se Whitea označi u komentarima kako bi vidio tu objavu.

‘‘On je u obavezama, ali želim da vidi osmijeh na licima ove djece. Čast je raditi za UFC jer mi daju slobodu da radim ovakve stvari. Ovo ne radim da bih sebe prikazao dobrim. Ja sam grešnik i nisam vrijedan Božje milosti, ali ova djeca definitivno jesu. Objavljujem ovo kako bih vam dokazao da činim ono što sam rekao da ću učiniti. U ime Boga, ova djeca bit će izliječena!‘‘, dodao je Mitchell koji je poznat kao izrazito religiozan borac.

Dok se mnogi borci (opravdano) žale na iznose svojih honorara te zahtijevaju više, Bryce Mitchell pokazuje drugu stranu i pritom donira pola svog honorara koji definitivno ne spada među izdašnije u promociji. Što reći osim da se radi o hvalevrijednoj gesti ovog sjajnog borca perolake kategorije.

Linker
19. travanj 2024 08:44