UFC

Opravdali su očekivanja! Gaethje slavio protiv Chandlera nakon 15 minuta rata

Michael Chandler i Justin Gaethje

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Odličan meč pružila su dvojica ponajboljih boraca UFC-ove lake kategorije

Dvije borbe za pojas nudi nam UFC 268 priredba, no Justin Gaethje i Michael Chandler privlačili su jednako pažnje kao i akteri ta dva meča. Najavljivali su Chandler i Gaethje ‘‘vatromet‘‘ od samog početka pa sve dok jedan ne padne. Nešto takvo smo i dobili, ali niti jedan borac na koncu nije pao.

Justin Gaethje slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27) nakon 15 minuta bespoštedne borbe. Borba je započela serijom low kickova od strane oba borca. Michael Chandler početkom meča djelovao je nekako smirenije i pribranije. Sredinom runde, Michael Chandler imao je vjerojatno najbolje trenutke u ovom meču. Pogodio je ‘‘Iron‘‘ nekoliko sjajnih kombinacija te je uzdrmao Gaethjea. Pokušao je Chandler i ‘‘letećim koljenom‘‘, a nakon toga nadovezao je još nekoliko udaraca u glavu Justina. Gaethje se povlačio prema ogradi kaveza, no ubrzo je uzvratio paljbu i raskrvario Chandlera. Probudio se ‘‘Highlight‘‘ nakon sjajne sekvence Michaela Chandlera i dobro je završio prvu rundu. Uistinu tijesna runda nakon sjajnih kickova Justina početkom meča, zatim odličnog perioda Chandlera i dobrog zatvaranja runde od strane Justina. U svakom slučaju, jedna od najboljih rundi koje smo imali prilike gledati u 2021. godini.

Potrošila su se oba borca tokom prve runde koja se odvijala u nevjerojatno visokom tempu. Oba borca plasirali su udarce na način da pokušaju nokautirati protivnika svakim pogođenim udarcem i to ih je poprilično izmorilo. Međutim, radi se o dvojcu sjajno pripremljenih boraca, a druga runda nastavila se u sličnom ritmu kao i prva. Ipak, druga runda nije tako tijesna kao prva. Gaethje je aperkatom ozbiljno uzdrmao Chandlera i poslao ga na pod. Činilo se kako bi meč u svakom trenutku mogao biti prekinut, ali Chandler se nije dao završiti, unatoč nizu udaraca koje je primio i nakon spomenutog aperkata. Završili su borci na nogama u nastavku runde, a Gaethje je sve češće pogađao aperkatima. Međutim, Chandler je utišao kritike po pitanju svoje brade i nije se više dao ozbiljnije uzdrmati. Krajem runde dogodila se jedna sporna situacija. Gaethje je ozbiljno uboden u oko od strane Chandlera i tražio je pauzu. Sudac Mike Beltran nije dobro reagirao na cjelokupnu situaciju te je Chandler zadao jaki udarac u glavu svog protivnika prije nego li je sudac napokon uskočio i pauzirao meč. Na koncu, jako dobra runda za Gaethjea, no Chandler je prezentirao srčanost i čvrstinu.

‘‘Iron‘‘ je treću rundu dobro otvorio. Djelovao je kao da ponovno hvata zalet i lijepo se kretao i pogađao Gaethjea. Međutim, kako je runda odmicala, Chandler je usporavao, a Justin Gaethje pogađao je jačim i konkretnijim udarcima. Michael Chandler počeo je sve više spuštati ruke, tražio je reakciju publike, pozivao je i Gaethjea na razmjenu, ali Justin je pokazao veliku zrelost u ovoj rundi. Nije se ‘‘Highlight‘‘ dao upustiti u otvorenu razmjenu. Michael Chandler u trećoj rundi sjajno je rušio Gaethjea, no Justin se kroz ‘‘scramble‘‘ još bolje izvukao te je završio na leđima svog protivnika. Nakon toga Gaethje je samo nastavio kontrolirati borbu u stojci, low kickovima i dalje je sjajno pogađao te je rutinski priveo meč kraju.

Zasluženo je Gaethje na kraju slavio i sada se nada prilici za napasti pojas. Michael Chandler izgubio je drugi meč zaredom, no nema za čime žaliti. Pružio je sve ono što smo i očekivali, a pokazao je kako njegova brada može izdržati udarce jednog od najmoćnijih udarača u kategoriji. Obećali su nam ‘‘vatromet‘‘ i spektakl, a upravo to su nam i isporučili.

Michael Chandler i Justin Gaethje

Linker
26. travanj 2024 14:10