UFC

UFC 268: Marlon Vera brutalno nokautirao Edgara, Conorov nasljednik debitirao nokautom u prvoj rundi

Nokaut Marlona Vere protiv Frankieja Edgara

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ova velika priredba u New Yorku pružila je možda i više od onog što smo očekivali

Visoko je letvica postavljena kad je u pitanju UFC 268 priredba. Očekivali smo jako dobar event s obzirom na program borbi koje su nam organizatori priredili. Međutim, očekivanja nisu ispunjena, nego smo dobili i više od očekivanog. Kamaru Usman i Colby Covington ponovno su pružili odličan meč za prvaka velter kategorije (detaljnije o tom meču pročitajte na LINKU), a Rose Namajunas i Weili Zhang ponudile su 25 minuta borbe na izrazito visokoj tehničkoj i taktičkoj razini. Usman i Namajunas obranili su titule, no izazivači su pružili jako dobar otpor.

Justin Gaethje i Michael Chandler po mnogima su bili kandidati za najbolju borbu večeri, no oni su otišli još dalje i pružili nam ponajbolji meč ove godine. Chandler je izgubio drugi put zaredom, no dao je uistinu sve od sebe, a Gaethje je jednostavno bio bolji ovaj put.

Alex Pereira također je privlačio pažnju svojom reputacijom ponajboljeg kickboksača na svijetu. Brazilac je više nego uspješno debitirao u UFC-u, nokautiravši Andreasa Michailidisa ''letećim koljenom'' u drugoj rundi. Više o tom meču možete pročitati OVDJE.

Međutim, o ta četiri meča imali ste prilike čitati u zasebnim člancima, a ostale borbe također zaslužuju biti spomenute.

Marlon ''Chito'' Vera također je pružio spektakularan nokaut, a s druge strane bio je legendarni Frankie Edgar. 40-godišnji Frankie dobro je otvorio meč, po tko zna koji put prezentirao je svoje hrvačke vještine i činilo se kako bi Vera mogao imati velikih problema u tom segmentu. Međutim, kako je meč odmicao, Edgar je usporavao, a pritisak Ekvadorca postajao je sve teži za nositi se. Na koncu, Vera je Edgara nokautirao front kickom kojim je podsjetio na Andersona Silvu iz najboljih dana. Druga je to pobjeda u nizu za 28-godišnjaka, dok je Frankie Edgar nažalost sve bliže kraju karijere. Ovo mu je drugi poraz zaredom.

Shane Burgos i Billy Quarantillo u neku ruku, već prije samog eventa bili su ''Gaethje i Chandler za siromašne''. Nešto bolji poznavatelji ovog sporta znali su kako će dvojica boraca iz perolake kategorije zasigurno priuštiti sjajan meč, a upravo to se i dogodilo. 193 značajna udarca Shanea Burgosa te 164 od strane Quarantilla dovoljno govore, naročito ako uzmemo u obzir da se radilo o meču na tri runde. Usporedbe radi, Gaethje je uputio 116 značajnih udaraca protiv Chandlera, a Michael je pogodio 103. Burgos je ipak bio nešto bolji u ovom meču te je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3).

Borba Burgosa i Quarantilla odvijala se neposredno nakon one između Gaethjea i Chandlera. Publika je još bila pod dojmom te je trebalo neko vrijeme da navijači shvate i počnu reagirati na još jedan fantastičan meč koji im se događao pred očima. Ipak, kako je meč odmicao, svi su postali svjesni kakav meč gledaju, a ne bi bila uvreda reći kako su Gaethje i Chandler bili ''Burgos i Quarantillo za siromašne'' na kraju krajeva.

Što se preliminarnog dijela priredbe tiče, također smo gledali sjajne borbe i finiše. Ian Garry, 23-godišnjak iz Irske kojeg mnogi vide kao potencijalnog nasljednika Conora McGregora opravdao je očekivanja u svom debiju. Djelovao je Garry pomalo nervozno u svom osmom profesionalnom nastupu, ali na kraju je upisao pobjedu nokautom u prvoj rundi protiv Jordana Williamsa. Zapravilo se radilo o tehnički prekrasnom nokautu od strane mladog Irca. Williams je svojom lijevom rukom krenuo u napad, Garry je napravio korak unatrag i desnicom sjajno pogodio bradu svog protivnika. Posao je dovršio s još dva udarca, a Williams točno sekundu prije kraja runde završava brutalno nokautiran. Odličan debi za Garryja koji je u razgovoru s Roganom citirao svog idola:

''Nismo ovdje došli sudjelovati, ovdje smo da preuzmemo.''

Gian Villante u sklopu UFC 268 priredbe odradio je svoj posljednji meč u karijeri. Međutim, Chris Barnett pokvario je odlazak u mirovinu uistinu nevjerojatnim nokautom za teškaša takve konstitucije. ''Beastboy'' nokautirao je Villantea u drugoj rundi, ali kružnim udarcem nogom. 36-godišnji Villante u mirovinu odlazi s četiri poraza zaredom i definitivno mu je vrijeme za takav korak.

Bobby Green već u prvoj rundi tehničkim nokautom savladao je Ala Iaquintu, a istu stvar napravio je i Chris Curtis u svom UFC debiju protiv Phila Hawesa. Nassourdine Imamov protiv Edmena Shahbazyana slavio je u drugoj rundi, također tehničkim nokautom.

Kompletne rezultate ove uistinu odlične priredbe, pročitajte pri dnu teksta.

UFC 268 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Kamaru Usman def. Colby Covington via jednoglasna sudačka odluka (48-47, 48-47, 49-46)

Rose Namajunas def. Weili Zhang via podijeljena sudačka odluka (48-47, 47-48, 49-46)

Marlon Vera def. Frankie Edgar via KO - R3, 03:50

Shane Burgos def. Billy Quarantillo via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Justin Gaethje def. Michael Chandler via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Alex Pereira def. Andreas Michailidis via TKO – R2, 0:18

Bobby Green def. Al Iaquinta via TKO – R1, 2:25

Chris Curtis def. Phil Hawes via TKO – R1, 4:27

Nassourdine Imavov def. Edmen Shahbazyan via TKO – R2, 4:42

Ian Garry def. Jordan Williams via KO – R1, 4:59

Chris Barnett def. Gian Villante via TKO – R2, 2:23

Dustin Jacoby def. John Allan via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 30-27)

Melsik Baghdasaryan def. Bruno Souza via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Ode Osbourne def. CJ Vergara via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
26. travanj 2024 15:01