UFC

Osnivač PFL-a smatra da je Dana White zabrinut zbog spajanja PFL-a i Bellatora: ‘Ignorira ono što ga zabrinjava‘

Dana White 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tržišno nadmetanje, ukoliko se počne razvijati u punom smislu riječi, donijet će nam spektakularne ‘‘cardove‘‘ i mečeve, tako da je cijela situacija zapravo odlična iz pozicije gledatelja

Posljednjih se nekoliko mjeseci intenzivno nagađalo kako će PFL kupiti i preuzeti Bellator, a informacija je službena tek od jučer navečer. Organizacija se odlučila na taj potez te ćemo uskoro gledati priredbu na kojoj će se Bellatorovi borci boriti protiv PFL-ovih prvaka, što će itekako biti jako zanimljivo.

Govori se i o tome kako će ovaj konglomerat postati velika konkurencija UFC-u, iako sve ovisi o poslovnim potezima PFL-a koji slijede. Donn Davis, osnivač PFL-a, smatra kako je UFC-ov predsjednik Dana White sada jako zabrinut i da bi ga ovo spajanje moglo ugroziti:

‘‘Svi jako dobro znaju Danu i da on ignorira stvari koje ga zabrinjavaju, ili ih jednostavno ne komentira javno. U posljednje četiri godine nije uopće komentirao PFL, do posljednjih šest mjeseci kada je to konstantno činio. Dana je zabrinut‘‘, rekao je Davis u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ono što ga je specifično zabrinulo su podaci s Fight Matrixa koje smo izložili na press konferenciji. Kao što znate, postoji netko tko nezavisno rangira sve borce svijeta, a to je Fight Matrix. 30 posto UFC-ovog rostera je rangirano u top 25, a spajanjem PFL-a i Bellatora smo došli do istog postotka od 30 posto. Isto. Doduše, mora im se priznati da oni drže top 5‘‘, dodao je.

Ukoliko je Dana uistinu zabrinut, to je za nas fanove dobra vijest. Tržišno nadmetanje, ukoliko se počne razvijati u punom smislu riječi, donijet će nam spektakularne ‘‘cardove‘‘ i mečeve, tako da je cijela situacija zapravo odlična iz pozicije gledatelja.

Linker
21. travanj 2024 21:58