Ostalo

Što spajanje PFL-a i Bellatora znači za Antu Deliju? Dvije su vrhunske opcije koje se potencijalno nude Deliji

Ante Delija (lijevo)| Ryan Bader (gore desno) | Francis Ngannou (dolje desno)

 Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia | Tass/Tass/Profimedia | Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Trenutno najbolji hrvatski MMA borac mogao bi doći do velikog meča, što je uostalom i zaslužio svojim rezultatima

Spajanje PFL-a i Bellatora privuklo je veliku pažnju MMA javnosti. Dobiva li UFC napokon pravu konkurenciju? Prelaze li svi Bellatorovi borci sada u PFL? Nastavlja li se PFL-ov turnirski format?

Ovo su samo neka od pitanja koja su fanovi postavljali nakon što je objavljeno da će Bellator biti prodan PFL-u. Donn Davis, čelni čovjek PFL-a sinoć je gostovao u MMA Houru i ponudio je neke odgovore. Dojam je kako PFL-ovi čelnici ni sami nisu najsigurniji u kojem pravcu trenutno žele ići.

Tako će Bellator nastaviti funkcionirati pod svojim imenom i svojim brandom, ali svi njihovi borci dostupni su i za PFL-ove event. PFL-ov turnirski format također će se nastaviti, ali PFL već neko vrijeme planira pokrenuti specijalne ‘‘PPV‘‘ evente na kojima bi nastupale njihove najveće zvijezde.

Borci koji ne budu zainteresirani za PFL-ov turnirski format, odnosno, oni kojima takav sustav predstavlja preveliko opterećenje i previše nastupa u kalendarskoj godini, imat će priliku nastupati u Bellatoru 1-2 puta godišnje. Ovo su sve neke početne, okvirne ideje PFL-ovih čelnika, ali ne sumnjamo da će biti još dosta promjena i prilagodbe koju će odraditi ‘‘u hodu‘‘.

Možda i najzanimljivija informacija koju je najavio Donn Davis jest event koji planiraju organizirati tijekom sljedeće kalendarske godine. Jedan od čelnih ljudi PFL-a otkrio je kako ćemo gledati event na kojem će biti upareni Bellatorovi prvaci i PFL-ovi prvaci.

PFL zapravo nema prvake, odnosno nositelje pojasa. PFL ima osvajače turnira, a iz godine u godinu, turnir kreće ispočetka. Jedan od osvajača njihovog turnira bio je i Ante Delija. Hrvatski teškaš prošlogodišnji je osvajač turnira u teškoj kategoriji i ponajveće je ime u PFL-ovoj teškoj kategoriji.

Nađe li se Delija na tom eventu na kojemu će biti upareni prvaci, Antu bi čekao obračun s Ryanom Baderom. Instagram stranica Inside Fighting podijelila je neke potencijalno zanimljive okršaje između PFL-ovih i Bellatorovih boraca, a Deliju su uparili upravo s Baderom. Čak i sam Delija podijelio je njihovu objavu na svom Instagram ‘‘storyju‘‘, a nema sumnje da bi se Delija rado obračunao s velikim imenom poput Ryana Badera.

Dugi niz godina Badera smo gledali u UFC-u, a iako nikada nije izborio napad na titulu, Bader je dugo kotirao kao top 5 borac poluteške kategorije. Prelaskom u Bellator, Baderova kvaliteta došla je do izražaja nešto više i Bader se okitio dvama titulama. Pojas je osvajao u poluteškoj, ali i u teškoj kategoriji. Osim pojaseva, Bader je osvojio i Bellatorov Grand Prix u teškoj kategoriji.

Trenutno je Bader prvak u teškoj kategoriji, dok je Delija aktualni osvajač PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji. Problem leži u tome što Delija neće osvojiti turnir i ove godine. Hrvatski teškaš preskočio je prvo kolo zbog ozljede, a pobjeda nad Mauriceom Greeneom u drugom kolu nije mu bila dovoljna za prolazak u polufinale. Denis Goltsov i Renan Ferreira ovaj vikend borit će se u finalu ovogodišnjeg turnira, a pobjednik tog meča postat će osvajačem turnira. Tako bi Ferreira ili Goltsov mogli dobiti prednost ispred Delije kad dođe do uparivanja prvaka iz dvaju spojenih organizacija.

Dođe li do toga, Deliji se mogu otvoriti neke druge opcije. Linton Vassell, Valentin Moldavsky i Steve Mowry zauzimaju prva tri mjesta na ljestvici izazivača, ali jedna opcija djeluje daleko najzanimljivije.

To je naravno Francis Ngannou. ‘‘Predator‘‘ će sigurno nastupiti na nekom od PFL-ovih evenata tijekom sljedeće kalendarske godine, a Delija ne izgleda loše kao njegov potencijalni protivnik. Istina da PFL traži zvijezdu koja će privući veliku pažnju, a spominje se čak i Deontay Wilder kao potencijalni Francisov protivnik. Međutim, borba protiv Delije također ima smisla.

Ante je nominalno najbolji PFL-ov teškaš u ovom trenutku. Francis Ngannou eventualnom pobjedom nad Delijom svoje ime postavio bi na prijestolje i nakon toga mogao bi se okrenuti specijalnim mečevima kao što bi bio taj protiv Wildera.

Dakle, interesantna godina mogla bi uslijediti za Deliju, ako ostane pod okriljem PFL-a. Ryan Bader i Francis Ngannou itekako su zanimljivi protivnici, a Delijina reputacija strašno bi porasla u slučaju pobjede nad nekim od spomenute dvojice. Nadamo se da će naš Ante dobiti veliki meč kakav je i zaslužio svojim rezultatima u PFL-u.

Linker
22. travanj 2024 21:16