UFC

Ostvario nezamislivo, a onda dodao prozivku: 'Želim se boriti protiv Chimaeva već idućeg vikenda!'

Kevin Holland
 screenshot/YouTube
Kevin Holland ostvario je petu pobjedu u samo sedam mjeseci, a zatražio je još jednu za idući vikend

16. svibnja ove godine 28-godišnji Kevin Holland (21-5, 8-2 UFC) ostvario je pobjedu nokautom u prvoj minuti borbe protiv Anthonyja Hernandeza. Bilo je to pola godine nakon njegovog drugog UFC poraza, koji je prekinuo seriju od tri pobjede i bio je spreman krenuti u novu. No, vjerojatno niti on sam nije očekivao da će već do kraja godine ta serija doći do pet uzastopnih trijumfa. Također nokautima savladao je Joaquina Buckleya, Charlieja Ontiverosa te posljednje Jacarea Souzu, dok je s Darrenom Stewartom otišao do sudačke odluke. Postao je treći borac u povijesti UFC-a s pet pobjeda u jednoj kalendarskoj godini. Roger Huerta je to postigao u deset mjeseci i pet dana, a Neil Magny u osam mjeseci i 24 dana. Holland je to ostvario u šest mjeseci i 26 dana, odnosno sve pobjede je ostvario u "post-lockout" fazi.

Ova posljednja svakako je najveća i najvrjednija. Ne pobjeđuje svatko Jacarea Souza i to u situaciji dok se nalaze na podu. Osim toga, Holland je postao drugi borac u povijesti UFC-a koji je pobjedu upisao nokautom dok se nalazi u donjoj poziciji u parteru. Prije njega je to napravio tek Niko Price protiv Randyja Browna. Nakon što ga je Price uspio srušiti, ostao je pribran, a za to može zahvaliti svom treneru, bivšoj UFC zvijezdi Travisu Lutteru.

"Travis i ja prošli smo kroz borbu za više načina i složili smo se da je najvažnije izbjeći borbu na podu. U potpunosti sam se složio s njim, no isto tako mislim da su moji treneri jedni od najboljih na svijetu, posebno po pitanju grapplinga. Svi znaju tko je Travis. Osvojio je Ultimate Fighter, većinu pobjeda ostvario prisiljavanjem na predaju. Ako ja krenem završavati ljude na podu ili im stvarati probleme, mislim da bih mogao biti crni pojas. Ako sam na podu riješio Jacarea, realno je očekivati crni pojas", objasnio je Joeu Roganu svoj uspjeh.

Holland je vrlo zanimljiv i zbog svog ponašanja. Kako na vaganju, tako i u samoj borbi je vrlo brbljav te konstantno provocira protivnike. Ova borba brzo je bila gotova pa nije stigao djelovati na tom polju, ali Rogan ga je ipak pitao je li to dio njegovog karaktera ili to radi namjerno.

"To je nešto što radim prirodno. Nakon doping testa u svlačionici sam skoro zaspao. Pio sam puno vode i da nisam morao svako malo na WC bih vjerojatno zaspao. No, nakon borbe je sve bilo drugačije. Osjetio sam se živ. Jednostavno se volim boriti", otkrio je, nakon čega se odmah prebacio na svoje planove:

"Znam da se mom sinu neće svidjeti ovo što ću sad reći. Nije li se Chimaev trebao boriti 19. prosinca? On se bori u velteru i srednjoj kategoriji. Vrati se u srednju kategoriju!"

Rogan ga je dodatno upitao je li on to upravo prozvao Chimaeva na borbu koja bi se održala za samo tjedan dana, na što je Holland potvrdno odgovorio. Naime, iako je u istom vremenu Chimaev odradio dvije borbe manje od njega, upravo se švedski borac među fanovima profilirao kao netko tko je spreman boriti se bilo kad i bilo gdje. Kevin želi svima na velikoj sceni pokazati kako je on po tom pitanju još luđi od njega.

"To je ono što on radi, zar ne? Ja radim još bolje od njega. Tko se ove godine borio najviše puta. Vjerujem da on može postati prvak u velteru i da treba tamo ostati. Ako se vrati u srednju prebit ću tog momka. Samo mi javite. Putujem već večeras kući, no ako se budem morao vraćati, nazad sam već idućeg dana", najavio je i nitko ne sumnja da je ozbiljan. Posebno jer je kroz svoju najveću borbu do sada prošao bez primanja ikakve štete.

Linker
26. travanj 2024 03:37