UFC

Otkazana subotnja borba Woodleya i Edwardsa: 'Srce mi je slomljeno, ali bilo je neizvedivo!'

Tyron Woodley i Leon Edwards
 screenshot/Youtube
Subotnja borba Tyrona Woodleya i Leona Edwardsa, koja je trebala predvoditi UFC Fight Night 171 u Londonu, je otkazana. To je Edwards otkrio putem objave na svom Instagramu, objasnivši kako se nadao pronalasku rješenja, no da do njega nisu došli te se nada skorašnjem pronalasku novog datuma i lokacije njihove borbe.

UFC se još uvijek nada pronaći rješenje za održavanje UFC Fight Night 171, koji sigurno neće biti u Londonu. Dana White je tijekom vikenda objasnio kako se traži nova lokacija te kako je održavanje nekih borbi ugroženo. U tom trenutku nije naveo glavnu borbu priredbe, no njen sudionik Leon Edwards otkrio je kako je ona i službeno "off the card", odnosno otkazana ili odgođena za neko doslovno bolje vrijeme.

Edwards je to otkrio putem svoje sinoćnje objave na Instagramu, u kojoj se ispričao fanovima uz dodatak kako se do posljednjeg trenutka nadao da će se borba ipak održati.

"Zaspao sam s nadom da će se UFC London ipak održati, a probudio sam se s informacijom kako se to neće dogoditi. Surađivali smo s UFC-om u nadi pronalaska najboljeg rješenja da bi se borba ipak održala, no bilo je premalo vremena da bi se pronašla opcija koja svima odgovara. Moj tim i ja, svi smo mi očevi, muževi, sinovi i braća te ne možemo u ovom trenutku napustiti svoje obitelji. Volio bih da smo pronašli način kako zadovoljiti fanove, uistinu bih. Sanjao sam nastup u glavnoj borbi UFC priredbe u svojoj domovini otkako sam se počeo baviti ovim sportom i ovo otkazivanje mi je slomilo srce. Nikad u karijeri nisam ovako naporno radio i ovako se dobro pripremio za neku borbu. No, isto tako znam da je većina svijeta u većim problemima od mene, problemima koji su veći od sporta. Nadam se kako će ova priredba biti ponovno ugovorena za neki drugi datum te kako ćemo Tyron i ja priuštiti pravi show", napisao je "Rocky" na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Last night I went to sleep still with some hope that UFC London would continue next week. I woke up this morning to the news that it won't be. We have been working with the UFC on possible solutions to keep the fight alive, but unfortunately with such a short window of time, nothing was viable. Myself and my team are all fathers, husbands, sons and brothers, and not all of us can leave our families right now. I wish we could have found a way for the fans, I truly do. I have been dreaming of headlining a UFC show in my home country since I started this sport. This cancellation is truly heartbreaking. I have never worked harder and never been more prepared for the biggest moment in my career. But I know that the whole world is hurting right now and this is bigger than me, this is bigger than sports. All I can hope for is that all of you stay safe and look after each other as we get past this and move forward. I am humbled by the thousands of messages of support I have received in the hours since the announcement, I truly appreciate you all and feel a lot of love right now. I look forward to this event being rebooked when it is safe to do so, so Tyron and I can put on the show that you all deserve. Please take care, we will all get through is. Rocky

Objavu dijeli Leon "Rocky" Edwards (@leon_edwardsmma)

Edwards je ovim zapravo potvrdio kako odlazak u Ameriku za njega nije opcija, što je apsolutno razumljivo nakon što je cijele pripreme odradio u Britaniji, vjerujući kako će se priredba održati u Londonu. Promjene vremenske zone uz tako malo vremena za prilagodbu itekako može utjecati na borca. Uostalom, još nekoliko europskih sudionika priredbe objavilo je kako su njihove borbe otkazane. Trenutno se čeka službeno obraćanje UFC-a po pitanju priredbe i toga hoće li se njen program održati te u kakvom obliku.

Tyron Woodley je, kako se može zaključiti po njegovim objavama na društvenim mrežama, bio spreman prihvatiti borbu na novoj lokaciji i također postoji mogućnost da mu UFC dodijeli novog protivnika.

Linker
30. travanj 2024 04:36