UFC

Otkazivanja pristigla i u UFC, upitno održavanje subotnje priredbe

Kevin Lee
 screenshot/Youtube
Epidemija koronavirusa ipak će utjecati na UFC i to vjerojatno već ovog vikenda. Planirano održavanje UFC Fight Nighta 170 dovedeno je u pitanje nakon što je guverner Brazilskog Federalnog Diskrikta, u kojem se nalazi Brasilia, naredio otkazivanje svih sportskih natjecanja do 16. ožujka.

Do sada je u Brazilu ubilježeno 52 slučaja oboljelih od COVID-19 virusa, od čega dva u Federalnom Distriktu, pokrajini čiji je glavni grad Brasilia, ujedno brazilska Metropola. Tamo bi se ovog vikenda trebao održati UFC Fight Night 170 i to u Nilson Nelson dvorani koja prima 16.000 gledatelja. No, održavanje priredbe ili barem održavanje uz prisustvo gledatelja je dovedeno u pitanje. Naime, guverner je naredio otkazivanje svih priredbi gdje bi se trebalo okupiti više od 100 ljudi.

Za sada priredba još uvijek nije otkazana, no pretpostavlja se da će, u slučaju da bude održana, to biti pred praznim tribinama. No, i onda ukupan broj sudionika, uključujući UFC-ove djelatnike, suce, članove komisije i timove svih boraca daleko premašuje brojku od spomenutih sto ljudi.

UFC i vodstvo dvorane još uvijek pokušavaju pronaći najbolje rješenje koje neće dovesti do maksimalnih financijskih gubitaka, kako za domaćina, tako i za UFC te sve borce koji su u same pripreme uložili značajne svote novaca.

Na programu priredbe nalazi se 12 borbi, a sve bi trebali predvoditi Charles Oliveira i Kevin Lee u izuzetno važnom okršaju lake kategorije.

Linker
24. travanj 2024 18:20