UFC

Otkriveno odakle šahovnica na subotnjoj opremi UFC-ove borkinje: ‘Moja majka je Hrvatica!‘

Sarah Moras
 Screenshot
UFC-ova borkinja Sarah Moras u subotu je do Octagona došetala u personaliziranoj opremi

Puno je gledatelja s ovih prostora ostalo iznenađeno nakon što su zamijetili jedan detalj na opremi Sarah Moras, UFC-ove borkinje koja je nastupila na uvodnom programu UFC on ABC 1 priredbe. Naime, Kanađanka i njen tim do Octagona su došli u trenirkama na čijem se ramenu nalazila šahovnica te natpis "HRV".

Mnogi su se upitali što bi to trebalo značiti, budući da je riječ o mjestu gdje se inače nalaze stilizirani grbovi država odakle borci ili borkinje dolaze. Da bismo bolje istražili otišli smo kratko u nazad te smo naišli na dva slučaja gdje je Moras na ramenu imala znak Italije, dok su u ostalim slučajevima ona i njen tim bili ono što im službeno i piše, Kanađani.

image
Screenshot

Srećom, uvijek postoji Instagram te prilika da se putem njega nešto sazna. Pa se tako 15. srpnja 2018. godine na njenom profilu našla zanimljiva objava. Ako vam datum zvuči poznato, to nije ništa čudno, budući da je riječ o danu kad je nogometna reprezentacija Hrvatske odigrala finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske. Tada je Moras otkrila informaciju kako je njena majka Hrvatica, postavivši fotografiju navijačkih boja pred spomenuti susret.

Kako nam je to tim putem promaklo, a od tada nije ničime drugim to pokazivala, ta informacija do sada nije bila nešto čime raspolažemo. Također, Sarah tu gestu niti sad nije najavila nego ju je samo odradila. Svakako je lijepa gesta i nadamo se da ju je što više naših državljana primijetilo. Šteta samo što Sarah nije upisala pobjedu, nego je jednoglasnom sudačkom odlukom poražena od Vanesse Melo. Bio joj je to peti poraz u posljednjih šest borbi i njeno mjesto na UFC rosteru sad je sigurno ugroženo.

Linker
23. travanj 2024 09:42