UFC

Ovako se prihvaćaju porazi! Ikram Aliskerov obratio se fanovima nakon teškog poraza nokautom

Ikram Aliskerov

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Talentirani Dagestanac ne planira tražiti izlike za svoje loše izdanje u meču protiv Roberta Whittakera

Ikram Aliskerov u devetom mjesecu 2022. godine došao je u UFC kao veliki potencijal srednje kategorije. Dagestanac s jednim porazom iza sebe i to u meču protiv Khamzata Chimaeva, došao je s pedigreom vrhunskog hrvača, ali i borca koji je potkovan u svim segmentima borbe.

Chimaev je u nekoliko navrata opisivao Aliskerova kao jednog od najboljih boraca s kojim je dijelio kavez i s razlogom su postavljena velika očekivanja pred Ikrama Aliskerova.

Debi smo čekali do petog mjeseca 2023. godine, a nakon prva dva nastupa u organizaciji, Aliskerov je samo potvrdio svoju klasu. Phil Hawes i Warrley Alves pali su u prvoj rundi, a Ikram se publici predstavio dvama sjajnim nokautima.

Imao je Aliskerov ranije ove godine zakazan meč protiv Anthonyja Hernandeza, ali borbu je otkazao zbog zdravstvenih problema. Trebao se Ikram vratiti u kavez 15. lipnja (šesti mjesec), u meču protiv Andrea Muniza. Brazilski BJJ majstor otkazao je nastup i Antonio Trocoli trebao je uskočiti kao zamjena. Međutim, nakon što je Khamzat Chimaev otkazao svoj nastup na UFC on ABC 6 eventu, prilika za boriti se protiv Roberta Whittakera pružena je Aliskerovu.

Znao je Aliskerov u što se upušta. Izuzev Chimaeva, Aliskerov se nije borio s borcem niti približne kvalitete onoj koju posjeduje Robert Whittaker. Bio je to velik skok u kvaliteti protivnika, ali Ikram je pokazao odvažnost i prihvatio je meč protiv bivšeg prvaka.

Nažalost po njega i njegove fanove, nije se dobro proveo. Whittaker ga je nokautirao nakon manje od dvije minute borbe i Aliskerov je dobio ‘‘povratak u realnost‘‘. Dagestanac očito mora dodatno raditi na svojim vještinama i sada je svjestan kako trenutno ne posjeduje kvalitetu za sam vrh. Ono što raduje jest reakcija na poraz od strane ovog talentiranog borca. Samo dan nakon teškog poraza, Ikram se oglasio i nije tražio apsolutno nikakve izlike.

‘‘Hvala Bogu, nema izlika. Nemam za čime žaliti, bilo je to veliko iskustvo protiv jednog od najboljih u ovom sportu. Mlad sam, poradit ću na svojim greškama i brzo ću se vratiti poslu. Hvala svima na porukama podrške.‘‘, poručio je Aliskerov.

31-godišnji Ikram prezentirao je kako se jedan borac treba nositi s porazom. Nije spominjao ‘‘short notice‘‘, niti ikakve navodne ozljede koje su se dogodile tijekom trening kampa. Svjestan je kako Robert Whittaker trenutno ‘‘operira‘‘ na nekoj višoj razini i spreman je primiti se posla kako bi dosegao njegovu razinu.

Uz takav ‘‘mindset‘‘, ne sumnjamo da će se Aliskerov vratiti jači nego ikad.

Linker
28. lipanj 2024 18:30