UFC

‘Ako se ‘Izzy‘ ozlijedi, Robert Whittaker će uskočiti i na taj način dobiti revanš protiv Dricusa ranije nego što bi to inače‘

Robert Whittaker of Australia in action against Israel Adesanya of New Zealand during the middleweight title bout of the UFC 243 fight night in Melbourne on October 6, 2019.,Image: 475307379, License: Rights-managed, Restrictions: -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --, Model Release: no, Credit line: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia
Nema sumnje da i sam Whittaker želi što prije pokušati osvetiti se Du Plessisu, no uvijek je bolje ukoliko borac ima puni kamp prije tako velikih borbi

Nokautom već u prvoj rundi Robert Whittaker riješio je Ikrama Aliskerova prošlog vikenda u Saudijskoj Arabiji. Izborio je tako Whittaker svoje mjesto u samom vrhu srednje kategorije, konkretno, dobio je ulogu zamjenskog borca na UFC 305 priredbi koju predvode Adesanya i Du Plessis.

Čak i ako ne bude potrebe da se bori te večeri, dobra je to stvar za njega jer će se u tom slučaju boriti protiv pobjednika iz tog meča. Dakle, Whittaker sigurno napada titulu, a Daniel Cormier vjeruje da mu je uloga zamjenskog borca situacija u kojoj pobjeđuje u svakom slučaju:

‘‘Izgubio je od ‘Izzyja‘ dvaput, što bi značilo da bi bilo teško doći do treće borbe za titulu. Također je izgubio i od Dricusa, tako da je ovo najbolja moguća pozicija u kojoj se može naći. Pogotovo kada je u pitanju Dricus. Od Dricusa je izgubio samo jednom, a Dricus je trenutno i prvak‘‘, započeo je Cormier na svom YouTube kanalu.

‘‘Ako se Izzy slučajno ozlijedi, Robert Whittaker je tu kao zamjenski borac te bi dobio borbu protiv Dricusa Du Plessisa ranije nego što bi to inače bio slučaj. Mislim da je ovo ‘win-win‘ situacija i pogotovo nakon ovog posljednjeg nastupa, mislim da se ta borba mora dogoditi‘‘, objasnio je.

Nema sumnje da i sam Whittaker želi što prije pokušati osvetiti se Du Plessisu, no uvijek je bolje ukoliko borac ima puni kamp prije tako velikih borbi. Da uskoči na ‘‘short notice‘‘, to ne bi bio slučaj, tako da je u tom slučaju u većem riziku za ponovni poraz.

Linker
28. lipanj 2024 20:09