UFC

Overeem će pokazati je li strašni nokauter iz Surinama spreman za sami vrh: 'Ni ja nisam ovo očekivao...'

 Screenshot (YouTube)
Jairzinho Rozenstruik pripada generaciji novih UFC-ovih teškaša koji svojim stilom borbe oduševljavaju fanove, ali se i munjevito probijaju po 'kraljevskoj' kategoriji.

Ovaj surinamski nokauter pozornost je privukao brutalnim nastupima u Octagonu. U samo tri borbe koje je upisao otkako se priključio UFC-u, Rozenstruik je nanizao tri nokauta. Redom su od njegovih udaraca padali Junior Albini, Allen Crowder i Andrei Arlovski.

Upravo mu je pobjeda nad bivšim UFC-ovim prvakom donijela najveću borbu karijere. Naime, 31-godišnji 'Bigi Boy' u svom će 10. profesionalnom MMA meču (9-0) za protivnika imati Alistaira Overeema.

"Pobjeda u tom meču puno bi značila za moju karijeru. Dobio sam priliku da na visokoj razini dokažem svoju vještinu i spreman sam za to. Nadam se da će me pobjeda nad Overeemom dovesti u top 10, a možda i u top pet boraca teške kategorije. Već sam i ovako presretan zbog te borbe pa bi mi dodatni pomak na ljestvici predstavljao ugodno iznenađenje. Od samog dna sam se probijao do ovdje i to vrlo brzo. Sve što slijedi za mene je samo bonus", rekao je Rozenstruik u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Borba ovog Surinamca i Overeema na rasporedu je 7. prosinca na UFC on ESPN 7 priredbi. Za Rozenstruika ista predstavlja četvrti nastup u 2019. godini, a u meč je, podsjetimo, uskočio kao zamjena za Walta Harrisa koji se povukao nakon što mu je nestala kćer.

"Overeem ima moje poštovanje. On je puno toga učinio za ovaj sport i radi se o legendarnom imenu. On ima dobar stil borbe, ali ja sam spreman na sve i pobrinut ću se da dođem do pobjede. Moram biti iskren. Nisam se nadao da ću se probiti ovoliko brzo. Želio sam to, ali ni ja ni moj trener Michael Babb nismo ovakvo nešto očekivali. Čim su mi dodijelili ovu borbu rekao sam si - 'Čovječe, pa ja sve te likove znam s PlayStationa.' Za ovo sam radio i mislim da sam u sjajnoj situaciji. Živim svoj san... Rođen sam spreman za ovakve stvari. Život me pripremio i ne mogu dočekati da se nakon ove borbe probijem u vrh. Tamo ću kad tad dospjeti", poručio je samouvjereno 'Bigi Boy'.

Spomenimo i da brutalni nokauter iz Surinama iza sebe ima bogatu karijeru u kickboxingu tijekom koje je upisao 76 pobjeda, osam poraza i jedan neodlučeni ishod...

Linker
19. travanj 2024 09:19