UFC

Overeem dobio novog protivnika, odabir će oduševiti fanove

Overeem vs. Rozenstruik
 screenshot
UFC je odredio novog protivnika Alistairu Overeemu za glavnu borbu UFC on ESPN 7 priredbe, koja se održava 7. prosinca. To će biti Jairzinho Rozenstruik koji će tako nastupiti četvrti put ove godine te samo mjesec dana nakon velike UFC 244 pobjede protiv Andreija Arlovskog.

Nakon što mu je samo 29 sekundi trebalo da nokautira Andreija Arlovskog na UFC 244 priredbi, Jairzinho Rozenstruik (9-0, 3-0 UFC) poslao je upozorenje svim UFC-ovim teškašima. Isto tako, kako je UFC bio u potrazi za protivnikom Alistaira Overeema, mnogi su fanovi odmah krenuli predlagati da 31-godišnji Surinamac uskoči u tu borbu. Upravo to će se na kraju dogoditi.

Overeem se prvobitno trebao boriti protiv Walta Harrisa, no ovaj je otkazao borbu radi potrage za nestalom 19-godišnjom kćeri. Tako je promocija oko tjedan dana bila u potrazi za zamjenom, no čini se da su i oni čekali vidjeti što će se dogoditi na UFC 244 priredbi, gdje su održane dvije borbe u teškoj kategoriji. Nakon impresivne predstave Jairzinha Rozenstruika, nikoga nije začudilo što je ovaj brutalni nokauter postao onaj koji će pokušati savladati jednu od najvećih legendi ovog sporta i vjerojatno najpopularnijeg borca koji nikad nije bio UFC prvak. "Reem" se trenutno nalazi u nizu od dvije pobjede, a sam je najavio kako je ovo njegov posljednji pohod prema tituli.

Rozenstruik je u UFC-u debitirao u veljači, kad je savladao Juniora Albinija nokautom početkom druge runde. Za iduće dvije pobjede trebalo mu je puno manje. Prvo je Allena Crowdera nokautirao u devetoj sekundi, dok mu je za Arlovskog trebalo 20 sekundi duže, ali također je to napravio prvim pravim udarcem. Rozenstruik je stvorio poznato ime i u kickboxingu, gdje je na omjeru od 76 pobjeda i osam poraza, a čak 68 pobjeda ostvario je nokautom.

UFC on ESPN 7 održava se 7. prosinca u Washington D.C.-u.

Linker
26. travanj 2024 13:42