UFC

Brutalni surinamski nokauter želi borbu s Overeemom: 'Resetirat ću tešku kategoriju!'

 Instagram
Nekoliko novih i zanimljivih imena probija se po teškoj kategoriji, a jedno od njih zasigurno je i ono Jairzinha Rozenstruika...

Brutalni nokauter iz Surinama iza sebe ima bogatu karijeru u kickboxingu tijekom koje je upisao 76 pobjeda, osam poraza i jedan neodlučeni ishod, a sve bogatije polako postaje i njegovo poglavlje u MMA svijetu.

Otkako se 2012. godine prvi puta okušao u profesionalnom MMA-u, Surinamac nadimka 'Bigi Boy' izgleda nezaustavljivo. Devet nastupa, devet pobjeda, a od toga njih osam nokautom...

Rozenstruik je očito sila na koju treba obratiti pozornost, a da se radi o itekako ozbiljnom borcu potvrdila su i njegova tri nastupa u UFC-u. U svom debiju za najbolju svjetsku MMA promociju nokautirao je Juniora Albinija u drugoj rundi njihovog susreta u Brazilu. Potom mu je za Allena Crowdera trebalo svega devet sekundi, a za bivšeg teškaškog prvaka Andreia Arlovskog izdvojio je tek 20 više.

Upravo je pobjeda nad Arlovskim najsvježija budući da stiže s prošlog vikenda održane UFC 244 priredbe. Nakon tog je eventa Jairzinho razgovarao s novinarima i izjavio da bi bio zainteresiran za meč s Alistairom Overeemom, a izgleda i da je imao poruku za sve one koji nastupaju u kategoriji kojom vlada Stipe Miočić.

"To bi bilo lijepo. Tu sam ako mu još uvijek treba protivnik. U tom me slučaju definitivno trebate nazvati. Mislim da se mogu brzo uspinjati po rankingu. To i zaslužujem. Ovdje sam da resetiram ovu kategoriju", samouvjereno će Surinamac.

Priča o Overeemu se pojavila jer je on ostao bez protivnika u glavnoj borbi UFC on ESPN 7 priredbe. 'The Reemu' je nedavno nastup otkazao Walt Harris koji se morao povući zbog potrage za nestalom 19-godišnjom kćerkom.

Linker
08. svibanj 2024 03:24