UFC

Overeem komentirao Miočićevu situaciju, smatra da postoji 'bolje rješenje' od oduzimanja pojasa

Stipe Miočić i Alistair Overeem
 Screenshot (YouTube, UFC)
I Alistair Overeem priključio se borcima koji su komentirali vruću temu o tituli u teškoj kategoriji...

Što zbog pritiska Daniela Cormiera koji se trećom borbom protiv Stipe Miočića želi povući u mirovinu, a što zbog jedne izjave Dane Whitea iz koje se moglo zaključiti da Stipi prijeti oduzimanje titule, aktualni prvak posljednjih je tjedana često meta nezadovoljnih teškaša koji smatraju da je se njegova pauza previše odužila...

Stipe se već nekoliko puta pravdao te svima poručio da se u akciju prvo nije vraćao zbog ozljede oka, a potom i zbog pandemije koronavirusa zbog koje je njegova dvorana u Ohiju još uvijek zatvorena.

"Već sam rekao da ću se boriti protiv DC-ja. On samo voli malo podizati prašinu. Moj tim trenutno radi na osiguravanju lokacije za trening te dogovaranju datuma s UFC-om. Imam pet pojaseva kod kuće i nemam nikakvu potrebu sjediti i čekati. Da nisam imao ozlijeđeno oko, već bih se borio protiv Cormiera i umirovio ga", nedavno je jasno poručio Miočić.

No, jedna takva poruka nije spriječila, primjerice, Curtisa Blaydesa koji smatra da njegova kategorija zaslužuje prvaka koji će neprestano dokazivati da je vrijedan te titule.

A za razliku od nezadovoljnog Blaydesa, Overeem nije samoinicijativno izlazio s komentarom o Stipinoj situaciji, već se isti od njega zatražio uoči održavanja UFC on ESPN 8 priredbe.

Upitan što misli o potencijalnom oduzimanje titule aktualnom prvaku, Alistair je na druženju s medijima odgovorio:

"Mislim da se događanja u kategoriji moraju nastaviti, ali oduzimanje pojasa je jako snažan pojam. Možda bi uvođenje privremenog pojasa bilo bolje rješenje. Oduzimanje titule je dosta teško, a pored toga Miočić je prvak iza kojeg su velika postignuća. Mislim da se kod njega ne radi o nekakvom strahu, već se možda jednostavno radi o tajmingu - ima on i drugih obveza. Stoga jednostavno trebaju uvesti privremeni pojas", otkrio je svoj stav o ovoj temi legendarni udarač.

Linker
02. svibanj 2024 06:38