UFC

Ovo će biti pravi rat! Posljednji protivnik Uroša Medića nastupit će na eventu u Brazilu, odabir protivnika oduševio fanove

Myktybek Orolbai

 Screenshot (youtube, Ufc)
Odlični Myktybek Orolbai spušta se u laku kategoriju i čeka ga jako težak meč na priredbi u Rio de Janeiru

UFC 301 event održat se 4. svibnja (peti mjesec) u Rio de Janeiru. Ta informacija poznata je od ranije, a sada nam preostaje pratiti kako UFC popunjava taj ‘‘fight card‘‘. Puno je nagađanja oko glavne borbe večeri.

Alex Pereira teško će uspjeti nastupiti na UFC 301 eventu, jer tri tjedna ranije predvodit će UFC 300 priredbu. Charles Oliveira također će biti dio UFC 300 eventa, što znači da publika u Riju neće imati priliku gledati ‘‘Do Bronxa‘‘ na djelu. Alexandre Pantoja trenutno djeluje kao najizgledniji kandidat za predvoditi veliki event u Brazilu.

Glavna borba večeri vjerojatno će biti među zadnjim dodanim mečevima na taj ‘‘fight card‘‘, a UFC će prvo popunjavati ‘‘prelimse‘‘ i ostatak ‘‘main carda‘‘. Sinoć su dodali fantastičan meč na program UFC 301 eventa.

Myktybek Orolbai (12-1-1), prošli protivnik Uroša Medića nastupit će na UFC 301 eventu. Sjajni Kirgistanac borio se protiv Medića u 11. mjesecu prošle godine, a meč je prihvatio na ‘‘short notice‘‘ nekoliko dana uoči održavanja eventa. Uskočio je Orolbai kao zamjena za Jonnyja Parsonsa i već u svom UFC debiju pokazao je kako možemo očekivati velike stvari od njega.

‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi Orolbai je porazio Medića, ali čini se da Kirgistanac ne planira ostati u velter kategoriji. Naime, Orolbai će se na UFC 301 eventu boriti protiv Elvesa Brenera (16-3-0), odličnog brazilskog borca lake kategorije.

Brener je dosad odradio tri nastupa u UFC-u i sva tri puta upisao je pobjedu. Posebno impresivan bio je njegov drugi nastup u UFC-u. Brener se početkom sedmog mjeseca prošle godine borio protiv favoriziranog Gurama Kutateladzea. Dominirao je Gruzijac početkom borbe i djelovao je kao osjetno bolji borac.

Uspijevao je Brener preživljavati napade Gurama, pokazivao je srčanost, a kako je meč odmicao, Brener je počeo preuzimati inicijativu. Gruzijac s druge strane vidno je kondicijski opadao i Brener mu je radio sve veće probleme. Kulminacija je nastupila drugom polovicom treće runde kada Brener dolazi do pobjede nokautom. Bio je to jedan od najboljih UFC-ovih mečeva u prošloj kalendarskoj godini i Brener si je priskrbio mnoštvo fanova tom pobjedom.

Brazilac je četiri mjeseca kasnije nokautirao Kaynana Kruschewskog u prvoj rundi borbe, ali sljedeći nastup bit će jako nezgodan za Brenera. Myktybek Orolbai borac je kojeg mnogi smatraju potencijalom za najviše domete, ali Brener će uživati veliku podršku domaće publike i sigurno neće pasti bez ispaljenog metka. Bit će ovo fantastičan meč!

Linker
03. svibanj 2024 08:21