UFC

Zašto nije prozvao niti jedno ime? Jairzinho Rozenstruik pojasnio je zašto ne voli prozivke

Jairzinho Rozenstruik

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
35-godišnji surinamski teškaš ne preferira prozivanje konkretnih imena

Nezahvalan zadatak imao je Jairzinho Rozenstruik tijekom netom završenog vikenda. Surinamac je predvodio UFC Fight Night 238 event i borio se protiv Shamila Gazieva.

Gaziev je u taj meč ušao kao nerangirani borac, dok je Jairzinho branio 11. mjesto u poretku izazivača. Pobjeda nad Gazievim vjerojatno neće Jairzinhu donijeti ništa po pitanju rang ljestvice, ali porazom bi dodatno pao u poretku.

Osim toga, Jairzinho je trebao pobjedu, jer u meču prije toga upisao je uvjerljiv poraz od Jailtona Almeide. Drugi poraz u nizu daleko bi ga udaljio od mečeva s ponajboljima u teškoj kategoriji i Jairzinho je imao imperativ pobjede.

Dobro se Rozenstruik snašao pod takvim pritiskom i Gazieva je porazio prekidom po isteku četvrte runde. Bahreinsko-dagestanski teškaš rekao je svojim trenerima i liječniku kako ne vidi na jedno oko i tu je borba završila. Tako se Jairzinho vratio pobjedama, ali odlučio je kako neće nikog prozivati. Nerijetko borci nakon velike pobjede budu u zanosu, traže čak i nerealne borbe, ali Jairzinho je odlučio preskočiti prozivke. Zašto je to napravio? Sve je pojasnio na konferenciji za medije.

‘‘Volio bih se boriti u sedmom ili osmom mjesecu. S kime se želim boriti? Znate kako stoje stvari. Nikada ne izgovaram nečije ime, jer ako ta osoba nema vremena za borbu, onda ste izvan cjelokupne igre. Zato nikada ne prozivam druge. Nekoliko je imena s kojima se nisam još borio. Na primjer, Tai Tuivasa, Derrick Lewis, Sergei Spivak i još netko, a to je Tom Aspinall. Ali nikada ne prozivam jer ne želim čekati vrijeme koje njima odgovara. Želim biti u formi i brzo se vratiti. Tko je slobodan? Idemo to odraditi.‘‘, objasnio je ‘‘Bigi Boy‘‘.

Možda ovo nije pristup kakav očekuju UFC-ovi čelnici koji vole prozivke i stvaranje ‘‘hypea‘‘, ali Rozenstruik jednostavno nije takav tip.

Linker
26. travanj 2024 08:05