UFC

‘Ovo je sve opako namješteno! Tijek događaja bio je jako čudan, ne možete me uvjeriti da nije režirano‘

Tučnjava Stricklanda i Du Plessisa

 SCREENSHOT/TWITTER/UFC
Ako niste u toku, izbila je tučnjava na UFC-u 296

Sean Strickland i Dricus Du Plessis dali su obožavateljima kratak "preview" na njihovu nadolazeću borbu za naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji prošle subote na UFC-u 296.

Prošlog petka, UFC je održao sezonsku konferenciju za novinare da bi zatvorio 2023. i podigao pompu za prva tri obračuna naslova u borbi za titulu u 2024. UFC 297 započinje nadolazeću godinu s borbom za pojas srednje kategorije između aktualnog prvaka Stricklanda te izazivača Du Plessisa 20. siječnja.

Par je razmijenio žestoke verbalne razmjene na press konferenciji, a onda je sve zakuhalo na UFC 296. Zbunjujuće - i glupo - Strickland i Du Plessis sjedili su jedno pokraj drugoga u gužvi u Las Vegasu i na kraju je izbila tučnjava odmah nakon što su prikazani u prijenosu. Dan ranije, bivši prvak i posljednji protivnik Južnoafrikanca, Robert Whittaker, posumnjao je u istinitost svega ovoga.

"Mislio sam da je opako namješteno, prijatelju, iskreno, zato što je bilo čudno. Bilo je čudno kako se to dogodilo. Vidjeli ste kako je Strickland rekao: ‘Pomaknite se, molim vas.‘ Ima smisla, ali onda je uskočio kao u WWE stilu. Način na koji je udarao, način na koji je bio nešto poput, ne znam, lažnog udaranja u leđa Dricusa. Možda je to bilo samo za zabavu, a u tom slučaju, ne možeš mu baš ništa dati za to. Malo je glupo, ne možete me uvjeriti da nije režirano", rekao je za MMArcade.

Na nesreću po Whittakera, Du Plessis ga je iskoristio kao katalizator za svoj nadolazeći pokušaj za naslov produživši njegov trenutni pobjednički niz na osam (šest u UFC-u, 20-2 ukupno) s tehničkim nokautom u drugoj rundi na UFC 290 u srpnju. "The Reaper" se od tada nije borio, ali cilja na povratak početkom 2024. koji bi ga mogao vratiti u kombinaciju za napad na pojas.

Linker
03. svibanj 2024 16:42