UFC

'Ovo je težak udarac za UFC-ovu reputaciju... Možda ne žele dva ruska prvaka'

Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)
Nisu baš svi bili oduševljeni objavom fantastičnog popisa borbi za renovirani UFC 249, a među takve bismo mogli ubrojati i jednog od najboljih ruskih boraca - Petra Yana (14-1).

Petr Yan poprilično je uzrujan zbog UFC-ove odluke po kojoj je umjesto Josea Alda u meč s Henryjem Cejudom uskočio Dominick Cruz, nekadašnji prvak koji se nije borio od prosinca 2016. i poraza od Codyja Garbrandta...

Yan, naime, vjeruje da je on trebao dobiti tu priliku.

"Da vam iskreno kažem, ovakve me stvari kod UFC-a uzrujavaju. On se nije borio tri godine i sad je u borbi za naslov? To me živcira i mislim da se radi o velikom udarcu na UFC-ovu reputaciju", izjavio je Yan u Eurobash podcastu MMA Fightinga.

Otkako se 2018. godine priključio UFC-u, 'No Mercy' ne zna za poraz te je trenutno na savršenih 6-0 u Octagonu, a u posljednja je četiri nastupa pobjeđivao zaista velika imena među koja ubrajamo Douglasa Sivu de Andradea, Johna Dodsona, Jimmieja Riveru i Urijaha Fabera.

"Možda mi ne daju borbu za naslov zato što nisam u SAD-u ili možda zato što nisam Amerikanac. Možda me se boje i ne žele da još jedan ruski borac postane prvak. Možda ne žele dva ruska prvaka. Mislim da im to nije glavni cilj, ali mi je nejasno zašto su izabrali Cruza. Mislim da postoje aktivniji borci koji to zaslužuju više od njega", zaključio je Yan koji bi, prema nekim ranijim najavama, za svog idućeg protivnika trebao imati Marlona Moraesa. Dvojica elitnih boraca bantam kategorije su, podsjetimo, bili u kombinacijama za prvu UFC-ovu priredbu u Kazahstanu (13. lipnja).

Planirani popis borbi za UFC 249:

Tony Ferguson vs. Justin Gaethje - borba za privremeni pojas lake kategorije

Henry Cejudo vs. Dominick Cruz - borba za titulu u bantam kategoriji

Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik

Donald Cerrone vs. Anthony Pettis

Calvin Kattar vs. Jeremy Stephens

Greg Hardy vs. Yorgan de Castro

Fabricio Werdum vs. Aleksei Oleinik

Uriah Hall vs. Jacare Souza

Carla Esparza vs. Michelle Waterson

Vicente Luque vs. Niko Price

Bryce Mitchell vs. Charles Rosa

Linker
26. travanj 2024 09:37