UFC

Ovotjedna UFC 270 priredba ostala bez teškaške borbe na glavnom programu

Greg Hardy

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Još se ne zna hoće li PPV ‘main card‘ dobiti petu borbu na program

Greg Hardy bit će UFC borac još sigurno barem mjesec i pol dana. Razlog toga njegova je ozljede prste zbog koje je prisiljen otkazati borbu protiv Sergeya Spivaka, koju je trebao odraditi u samom srcu glavnog programa UFC 270, prve ovogodišnje UFC-ove PPV priredbe, koja će se ovog vikenda održati u Anaheimu.

Naime, nekadašnji igrač američkog nogometa, koji je svoju MMA karijeru započeo uz vrlo glasne najave kako će poharati tešku kategoriju i postati svjetski prvak, ima još samo jednu borbu na aktualnom ugovoru, a nedavno je izjavio kako još nije razgovarao o novom jer još uvijek nije siguran kakvi su mu planovi i što želi. Naravno kako je tim putem opcija da i završi ovaj dio svoje karijere, posebno ako mu se u posljednjoj borbi dogodi poraz.

33-godišnji Hardy (7-4, 4-4 1 NC UFC) trebao se prvobitno boriti protiv Alekseya Oleinika, no ovaj je prošlog tjedna otkazao borbu pa je uskočio Sergey Spivak. Zbog spremnosti Spivaka da nastupi u tako kratkom roku, on će i dalje ostati dio ove borbe, ali novog datuma. I dalje će to biti PPV priredba, budući da su premješteni na UFC 272, koji se održava 5. ožujka u Las Vegasu, predvođen borbom Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona.

Hardy je u svojoj MMA karijeri prezentirao kako je izuzetno fizički nadaren za ovaj sport te kako je rijedak primjer čovjeka koji se sa 120 kilograma podosta lako kreće. No, potvrdilo se kako fizička nadarenost te također urođena snaga ipak nisu dovoljni za napraviti ozbiljnije rezultate bez dugogodišnjeg borilačkog treninga. Ipak, sve što je napravio je za pohvalu. Naime, neki su pretpostavljali da će brzo završiti njegova UFC priča, a on se zadržao gotovo do dvoznamenkastog broja borbi. Zapravo, borba protiv Spivaka trebala bi mu biti deseta.

26-godišnji Spivak jedan je od aktivnijih teškaša na UFC rosteru, a posljednji put je nastupio u rujnu, kad je porazom od Toma Aspinalla prekinut njegov niz od tri pobjede.

Linker
20. travanj 2024 16:01