UFC

Paddy Pimblett izvukao pobjedu protiv Gordona! Došao do treće uzastopne ove godine

Paddy Pimblett 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Polemike oko sudačke odluke će se sigurno voditi

U sunaslovnoj borbi večeri noćašnje UFC 282 priredbe gledali smo okršaj između popularnog Paddyja Pimbletta i Jareda Gordona. Iako je Paddy pobijedio, pokazao je dosta rupa pogotovo u stojci gdje je cijelo vrijeme bradu držao visoko te ga je Gordon konstantno pogađao. Tijek borbe pročitajte ispod.

Borbu je Paddy otvorio pritiskujući Gordona i tjerajući ga da se bori uz žicu, ali Gordon je lijevim krošeom dobro pogodio Paddyja. Učinio je to još jednom te ga je i uzdrmao, a ta ljevica je sve češće pronalazila metu. Gordon je krenuo bacati i desni kroše dok je Paddy spuštao ruke prilikom razmjena te je dodatno olakšavao Gordonu. Pogađao je i Paddy poneku kombinaciju, no ta Gordonova ljevica je svaki put sjela na bradu. Krajem runde je i Pimblett pogađao, a ušli su i u razmjenu no niti jedan nije bio ozbiljnije ugrožen. Paddy je pokušao rušiti no Gordon je okrenuo i završio gornji u parteru. Odlična runda za Gordona.

Drugu rundu otvorili su ‘‘low kickovima‘‘, a ovog puta je Gordon bio taj koji je diktirao akciju. Opet su se upustili u razmjenu, a Paddy je bio leđima na žici. Gordon je srušio Pimbletta koji je nekako uspio uhvatiti gušenje, no kut je bio loš te nije uspio završiti. Gordon je borbu odveo u klinč na žicu odakle je pogodio dobar desni kroše, no nakon razdvajanja i Pimblett vraća. Ponovno su završili u klinču na žici, a krajem rudne su opet ušli u razmjenu te je Paddy uboo Gordona prstom u oko.

Akcije nije nedostajalo ni u trećoj rundi iako su krenuli nešto rezerviranije. Gordon je srušio Pimbletta uz žicu te ga je tjerao da nosi njegovu težinu. Borba se dosta odvijala u klinču na žici gdje je Gordon pokušavao srušiti Paddyja koji se dobro branio, a nakon nekog vremena su se nakratko razdvojili. Gordon je opet borbu odveo u klinč na žicu te ga je na kraju i srušio. Paddy je završio gornji, no Gordon se ustao i Paddy mu je bio na leđima na trenutak, no ipak ga nije uspio ugroziti.

Pobjedu je odnio Paddy Pimblett jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
23. travanj 2024 14:34