UFC

Paddy Pimblett pred borbu s Fergusonom: ‘Završit ću ga, nebitno hoće li to biti u Timbuktuu ili maminom vrtu!‘

Paddy Pimblett

 SCREENSHOT/YOUTUBE/PADDY PIMBLETT
Suočit će se sredinom prosinca na UFC 296 priredbi

Paddy Pimblett oglasio se oko rutine treninga Tonyja Fergusona uoči njihovog okršaja 16. prosinca. Ovo uparivanje najbolji je primjer koliko okrutan sport može biti – stariji borac dolazi kao "hrana" mladom nadobudnom borcu da bi potonji dobio "lak" zadatak. Fergusonova karijera doživjela je ozbiljan udarac sa šest poraza u nizu nakon njegove posljednje pobjede u lipnju 2019. godine protiv Donalda Cerronea.

Starost i šteta naizgled su sustigli "El Cucuyja", ali Ferguson se još uvijek namjerava boriti i ugovorena mu je borba s Pimblettom na glavnom dijelu večeri UFC-a 29. Uoči borbe, 39-godišnjak je trenirao s bivšim SEAL-ovcem američke mornarice i trkačem na velike udaljenosti, Davidom Gogginsom koji je poznat po svojoj intenzivnoj rutini treninga (Hell Week) i motivacijskim razgovorima, 48-godišnjak je trčao utrke preko 100 kilometara kroz nesnosne bolove i slomljene kosti.

Ferguson je prošao sve korake, snimljen je da povraća nakon intenzivnog treninga. Iako ovo može poboljšati nečiju kardio i mentalnu snagu, to su stvari koje Fergusonu nikada nisu nedostajale.

S druge strane, čini se da Pimblett ima odmjereniji pristup svom treningu, pokazujući V02 max test i hiperbaričnu komoru. Također se čini da "The Baddy" ima svoju težinu pod kontrolom, nešto što je u prošlosti izazivalo zabrinutost.

"Obavio sam testiranje danas, to je ono što si trebao učiniti, Tony. Učinite to na znanstveni način, testiranjem kisika. Ne devet tisuća milijuna koraka na steperu. Završit ću ga bilo u Abu Dhabiju, Timbuktuu, Vegasu ili u vrtu moje mame."

Pimblett tvrdi da ga je njegov trening podigao na višu razinu i čini se da pun samopouzdanja ulazi u ključnu borbu u njegovoj karijeri. Hoće li mu to uistinu i pomoći u borbi protiv istinske legende lake kategorije, saznat ćemo za nešto manje od tri tjedna.

Linker
16. travanj 2024 00:40