UFC

Paddy Pimblett saznao je ime protivnika za svoj sljedeći nastup: Čeka ga najozbiljniji test do sada

Paddy Pimblett at the O2, London. Picture date: Saturday July 23, 2022.,Image: 709412401, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Adam Davy/PA Images/Profimedia

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Talentirani borac lake kategorije tražit će svoju četvrtu pobjedu pod okriljem UFC-a

Nedavno smo saznali da će Paddy Pimblett još jednom nastupiti u 2022. godini, a bio je poznat i datum. Paddy ‘‘The Baddy‘‘ nastupit će 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu.

Nakon što su te informacije otkrivene, preostalo je saznati ime protivnika. Duga je lista boraca u UFC-ovoj lakoj kategoriji koji bi rado kročili u kavez protiv Paddyja Pimbletta, jer žele preoteti ‘‘hype‘‘ koji prati ovog talentiranog momka iz Liverpoola.

Pimblett pod okriljem UFC-a ima tri pobjede u tri nastupa pod okriljem UFC-a, a sada ga čeka vjerojatno najozbiljniji protivnik dosad. 34-godišnji Jared Gordon bit će njegov protivnika na UFC 282 eventu.

Gordon je borac koji iza sebe ima 19 pobjeda i pet poraza u dosadašnjoj karijeri. Pod okriljem UFC-a debitirao je još 2017. godine, a njegov omjer u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji iznosi 7-4.

Posljednji nastup odradio je u osmom mjesecu ove godine, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Leonarda Santosa. Bio je tu drugi Gordonov nastup ove godine nakon što ga je Grant Dawson pobijedio ‘‘submissionom‘‘ u četvrtom mjesecu ove godine. Gordon je prije toga bio u nizu od tri uzastopne pobjede.

Radi se o borcu koji je šest puta slavio nokautom, dvaput ‘‘submissionom‘‘, a čak 11 puta na bodove. Zanimljivo je da je samo jednom izgubio ‘‘submissionom‘‘, a upravo su ‘‘submissioni‘‘ najjači Paddyjev adut. ‘‘Baddy‘‘ je devet puta u karijeri pobijedio na taj način.

UFC 282 event predvodit će revanš Glovera Teixeire i Jirija Prochazke, a ‘‘fight card‘‘ se polako popunjava. Osim Pimbletta, na tom eventu borit će se još jedan borac iz Liverpoola. Darren Till vratit će se u kavez, a čeka ga meč protiv Dricusa Du Plessisa.

Linker
20. travanj 2024 06:04