UFC

Paddy Pimblett stao u obranu Tonyja Fergusona: ‘Nije na drugima da ga šalju u mirovinu, to je njegova odluka‘

Tony Ferguson (lijevo) vs. Paddy Pimblett (desno)

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Fergusonov posljednji protivnik vjeruje da Tony može poraziti nešto lošije UFC-ove borce

‘‘Slušajte, Tony je bio apsolutni ratnik i pravo pseto u ovom sportu, ne želim mu iskazivati nepoštovanje i javno mu govoriti da ode u mirovinu, ali jednostavno bih ga volio vidjeti da se umirovi. Tako ja trenutno razmišljam o njemu‘‘, riječi su Dane Whitea na jučer održanoj konferenciji za medije nakon UFC 296 eventa.

Tony Ferguson na tom eventu upisao je svoj sedmi uzastopni poraz. ‘‘El Cucuy‘‘ jednostavno ne uspijeva skrenuti s gubitničkog kolosijeka i svima je jasno da 39-godišnji Tony treba ‘‘okačiti rukavice o klin‘‘. Svima osim njemu samom.

Međutim, Paddy Pimblett, borac koji je porazio Fergusona na UFC 296 eventu, iskazao je podršku Fergusonu. Paddy smatra da nije na drugima da odlučuju što Ferguson treba napraviti sa svojom karijerom. Odluka je isključivo njegova.

‘‘Ludost je to što mu drugi ljudi govore da se treba umiroviti. Na njemu je da odluči s kime će se boriti i hoće li se umiroviti. Meni nitko nikada neće narediti da se umirovim. To je moja odluka. Ako Tony želi nastaviti ulaziti u kavez i boriti se, on to može. Uparite li ga s nešto lošijim borcima u kategoriji poput Marka O. Madsena ili Drakkara Klosea, on će ih poraziti.‘‘, rekao je Paddy na konferenciji za medije, a zatim je dodatno pohvalio Fergusona.

‘‘Preživio je. On je jedan od najčvršćih tipova i kapa dolje za njega. Apsolutna je legenda. Kao što sam već rekao, nitko ne bi trebao govoriti drugom čovjeku da se treba umiroviti. On se može umiroviti onda kada on sam bude htio otići u mirovinu.‘‘, zaključio je Pimblett.

Teško je reći koja strana je u pravu. Ponekad određene osobe bivaju previše tvrdoglave i ne mogu se pomiriti s činjenicama. Ferguson se ne bavi bezazlenim poslom. On je profesionalni borac i svakim ulaskom u kavez dodatno kompromitira svoje zdravlje. Stoga ne čudi zabrinutost fanova koji mu predlažu da se povuče, ali na kraju krajeva, Ferguson uistinu ima posljednju riječ. Možda je vrijeme da se ta riječ promijeni i da Ferguson prihvati kako je njegovo vrijeme u kavezu ipak završena priča.

Linker
25. travanj 2024 19:42