UFC

Pantoja detaljnije pojasnio zašto je radio za Uber Eats: ‘Nisam htio ocrniti UFC, najbolja su organizacija‘

Alexandre Pantoja

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Novi prvak UFC-ove muha kategorije nedavno je UFC-u priskrbio bijes javnosti zbog svojih izjava

Priča Alexandrea Pantoje o teškom životu prije osvajanja titule prvaka u UFC-ovoj muha kategoriji proteklih dana obišla je svijet. Novopečeni prvak muha kategorije u djetinjstvu je ostao bez oca koji je odlučio napustiti obitelj.

Bez očinske figure, Pantoja je uspio izrasti u borca svjetske klase, ali dobar dio svoje UFC karijere financijski se mučio i na sve moguće načine pokušavao je zaraditi novac za svoju obitelj. Tako je Pantoja ispričao kako je tijekom COVID-19 pandemije radio kao vozač Uber Eatsa.

‘‘To je za mene velika žrtva. Pobijedio sam u borbi s Manelom (Kape) i iskoristio novac kao predujam za kuću, a bilo mi je najvažnije da se vratim obitelji. Novca je bilo malo i moja žena je počela čistiti kuće, a ja sam počeo voziti Uber Eats. Ipak, ponovio bih to da mi treba, znaš? Ne radi se samo o meni, radi se o mojoj obitelji i mojoj djeci, moja dva sina. Tjedan dana prije borbe (s Royvalom) dostavljam Uber Eats, pada kiša i loše mi je", prepričavao je Pantoja u MMA Houru, a potom je nastavio:

"U tjednu borbe bio jako sam bolestan i bojao se da ću ponovno dobiti COVID. I samo sam se molio da nije COVID, jer sam imao samo za mjesec dana da platim svoje račune. Kada sam skinuo na potrebnu težinu i sve je bilo u redu, samo sam rekao: hvala Bogu, jer sam imao ozljedu koljena, ligamenti su mi bili potpuno slomljeni i bio sam bolestan, ali kada sam dobio novac od borbe, znam da je bilo u redu, imao sam novaca za šest mjeseci života. No, onda sam dobio borbu i osvojio bonus, mogao ići na operaciju i opustiti se nekoliko mjeseci te dobro se oporaviti.”

Njegova priča ponovno je navukla kritike fanova prema UFC-u. Nerijetko su plaće boraca glavni izvor kritika, a fanovi nisu mogli vjerovati da je jedan vrhunski UFC-ov borac krpao kraj s krajem i bio primoran raditi dodatne poslove. Vrlo brzo Pantoja je ipak stao u obranu UFC-a.

‘‘Ne želim da ispadne kako govorim da UFC treba bolje plaćati borce. Nije mi to bila namjera. Htio sam da ljudi shvate: Kad je COVID nastupio, moja obitelj se vratila u Brazil. Ja sam ostao u SAD-u i trenirao sam za meč protiv Kapea. Odradio sam dobru borbu i vratio sam svoju obitelj natrag. Puno novca sam potrošio kako bih platio kaparu za kuću, jer ja sam obiteljski čovjek i ne mogu živjeti bez svoje obitelji. Vratio sam obitelj u SAD, ali uplatio sam dio novca unaprijed i bio sam bez novca na računu. Što mi je drugo preostalo, nego raditi dodatni posao? Nemam taticu koji bi brinuo o meni, nemam nikog u SAD-u. Jas sam muškarac i to sam vrlo mlad naučio. Muškarac sam i moram se pobrinuti za svoje obaveze. Moja supruga je počela raditi, a počeo sam i ja. Svi sada govore: ‘Oh Bože, on je UFC borac i radi za UberEats‘. Takav je život. O čemu vi pričate? Ne planiram ocrniti UFC, volim UFC i oni brinu o svim svojim borcima. Ovo je najbolja organizacija na svijetu i UFC mi je dao sve. Sada živim dobro, ali morao sam se pobrinuti za svoju djecu prije nego sam osvojio pojas.‘‘, objasnio je Pantoja za MMA Junkie.

Pomalo je nejasan ovaj nagli obrat mišljenja kod Pantoje. Možda je dobio nekakav naputak od UFC-a kojim su ga upozorili da ne baca ljagu na reputaciju organizacije, ali možda se Pantoja uistinu krivo izjasnio i sada je htio detaljnije pojasniti svoju izjavu.

U svakom slučaju, Brazilac je izborio komforan život za sebe i svoju obitelj te zaslužuje poštovanje za sve što je stekao svojim napornim radom.

Linker
03. svibanj 2024 22:37