UFC

Paulo Costa: ‘Chimaev je bio pod ogromnim pritiskom, ali svakako bi trebao doći u srednju‘

Paulo Costa

 Screenshot (youtube, The Triple C & The Schmo Show)
Po njemu je Chimaec još uvijek novi u poslu te mu je sve bilo previše naporno

Sve što je moglo biti učinjeno da UFC 279 bude najveća noć u dosadašnjoj karijeri jest i učinjeno, ali Khamzat je na neki način to prokockao pojavivši se 3,5 kilograma pretežak prije meča protiv Natea Diaza. Iako je pobijedio zamjenskog protivnika Kevina Hollanda, ogromna mrlja je bio taj pad na službenom vaganju.

Određeni dio javnosti počeo je govoriti kako je to sve bilo namješteno, ali jedna također zanimljiva teorija jest ona koju je iznio borac i bivši izazivač u srednjoj kategoriji, Paulo Costa. On smatra kako je Chimaev jednostavno ‘pukao‘ pod pritiskom i da ga je to spriječilo da ispoštuje svoje obaveze neposredno prije same borbe.

‘‘Bilo je ludo, mislim da je bio totalno van sebe u svojim mislima. Mislim da se u potpunosti pogubio, a tome su razlog sve ludosti koje su mu se događale cijeli tjedan. Mislim da je bilo previše pritiska oko i na njega, on je ipak dosta nov u svemu ovome. Trebao je imati veliku borbu protiv Natea Diaza i to mu je sve bilo novo. Pogubio se, bilo je previše distrakcija‘‘, rekao je Costa u ‘The MMA Hour-u‘.

‘‘Mislim da bi trebao doći u srednju kategoriju jer jednostavno preteško skida kilograme za velter. Znate, tijelo se mijenja nekome na bolje a nekome na gore. Mora previše toga žrtvovati da skine tu kilažu i to je ogroman problem za njega‘‘, zaključio je.

Costa i Chimaev su inače prošloga tjedna imali verbalni ‘obračun‘, no Costa je ovom prilikom ostao uistinu realan i nije vrijeđao Chimaeva.

Linker
23. travanj 2024 11:24