UFC

(VIDEO) Zavirite u Khamzatovu svlačionicu uoči meča s Hollandom: ‘Ako će netko biti prvak, onda sam to ja!‘

Chimaev sa svojim timom

 Screenshot (youtube, Blockasset)
Trener Khamzata Chimaeva također je uputio zanimljive motivacijske riječi

Blockasset kompanija s kojom Khamzat Chimaev, Darren Till, Michael Bisping i mnogi drugi borci i sportaši surađuju, na jako zanimljiv način prati karijeru Khamzata Chimaeva.

Serijal ‘‘Smesh Bros‘‘ kojim prate njega i Darrena Tilla naišao je na velik interes MMA fanova, a kako vrijeme odmiče, Blockasset ‘‘časti‘‘ sve boljim uratcima vezanim za Chimaeva. Jedan od takvih svakako je i njihov najnoviji video kojim prikazuju ono što se događalo u svlačionici uoči i nakon meča s Kevinom Hollandom.

Uvijek je zanimljivo način na koji se borci mentalno pripremaju uoči samog izlaska na veliku pozornicu, a Khamzat Chimaev u jednom trenutku šeta svlačionicom i izgovara riječi:

‘‘Ako će netko biti prvak, onda sam to ja. Muhammad Ali postao je Muhammad Ali, Mike Tyson postao je Mike Tyson, a ja ću biti Khamzat Chimaev. Tu neće biti razlike.‘‘, izgovarao je Khamzat koji se očito motivira velikim boksačkim prvacima poput Alija i Tysona te planira postati nešto slično njima.

Govor Alana Nascimenta, Khamzatovog trenera za parter također je zanimljiv za čuti. Brazilski trener dao je sve od sebe da Chimaeva što više smiri, ali i motivira pred izlazak iz svlačionice.

‘‘Spremni smo za sve što se nađe na našem putu. Kakve god okolnosti budu, dokle god radimo zajedno, ništa više nije bitno. Sva priča je završena, ništa od toga više nije bitno. Na kraju dana samo su dva muškarca unutar tog kaveza i razlika će uskoro biti vidljiva. Ništa osobno, ne uzimaj ništa k srcu. Mi smo sportaši, profesionalci i to je ono od čega živimo. Pobijedit ćemo držeči se strategiju, uz agresivnost i davajući sve od sebe. Kao što uvijek tražim od vas, želim da pružiš najbolje od sebe. Nikada se ne boriš sam, a niti danas neće biti drukčije.‘‘, poručio je Nascimento, a nakon što je Chimaev završio Hollanda ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, brazilski trener ponovno je imao štošta za reći.

‘‘Činim Khamzata spremnim da razotkrije sve lažne crne BJJ pojaseve u MMA-u. Zašto? Zato što ljudi danas samo dobivaju pojaseve kao da po njih idu u McDonalds. Ne odrađuju svoj posao. On (Khamzat) je tek dobio ljubičasti pojas, a koliko je crnih pojaseva dosad završio? Koristim ga za razotkrivanje mnogih tipova. Ako ste legitimni, to se ne odnosi na vas, ali ako niste, bolje bježite.‘‘

Što se još događalo unutar svlačionice, najbolje je da pogledate unutar Blockassetovog videa koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 03:09