UFC

Paulo Costa ipak ostaje u UFC-u: Potpisao je novi ugovor i odmah prozvao dvojicu boraca

Paulo Costa

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
31-godišnji brazilski borac srednje kategorije dugo je pregovarao s UFC-om

Velike probleme UFC-u napravio je Paulo Costa ranije ove godine. Brazilac je bio najavljen za UFC 284 event i trebao se boriti protiv Roberta Whittakera na velikom eventu u Australiji. Do borbe nije došlo, jer Costa nije bio spreman kročiti u kavez sve dok mu UFC ne podeblja ugovor.

Paulo je isticao kako je njegov ugovor odavno zastario i da se neće boriti s najboljim borcima na svijetu prema uvjetima na koje je pristao prije nekoliko godina. Iako je njegov nastup bio službeno potvrđen od strane promocije, Costa je isticao da nikakav ugovor nije pristao i da neće ništa niti potpisati dok ne dobije ugovor kakav želi.

Čelnici UFC-a nisu pristajali na takav ultimatum, do borbe nije došlo, a Costa je čekao ponudu. Brazilac je bio u pomalo nezahvalnoj situaciji jer mu je preostao jedan meč prema tada važećem ugovoru, ali bio je spreman čekati sa strane sve dok ne dobije ono što želi. Čini se da je napokon to i dobio.

Naime, u razgovoru za PVT, Costa je otkrio da se uspio dogovoriti s UFC-om i potpisat će novi ugovor na četiri borbe. Glavnu ulogu u pregovorima odradila je njegova djevojka Tamara Alves koja sada vrši i menadžersku ulogu za Paula Costu.

‘‘Nisam još potpisao ugovor, ali dogovorio sam se s UFC-om oko plaće. Nije bilo lako, puno je napornog rada iza toga, ali moram istaknuti Tamarin briljantan posao.‘‘, otkrio je Costa.

Sjajna je to vijest za UFC i njihovu srednju kategoriju. Radi se o kategoriji koja si trenutno ne može baš priuštiti gubitke vrhunskih boraca, a Costa je jedan od top izazivača u toj kategoriji. Paulo je posljednji nastup upisao u osmom mjesecu prošle godine i jednoglasnom odlukom porazio je Lukea Rockholda. Costa je trenutno peti u poretku izazivača srednje kategorije, a već ima na meti dvojicu boraca s kojima se želi obračunati.

Radi se o sedmorangiranom izazivaču, Seanu Stricklandu, a Costa ima veliku želju obračunati se i Khamzatom Chimaevim. Među njima je podosta ‘‘zle krvi‘‘, a Chimaev svakako planira prelazak u srednju kategoriju. Costa bi se rado borio protiv Chimaeva na UFC 294 eventu koji će se održati u desetom mjesecu ove godine, dok bi se sa Stricklandom obračunao u petom mjesecu.

‘‘Da, želim obje bore. UFC želi ugovoriti taj meč protiv Chimaeva pod svaku cijenu, ali ja želim da se oba meča ugovore. Vidit ćemo.‘‘. dodao je Paulo.

Što dodati, osim da se radi o dobrim vijestima i radujemo se gledati Paula Costu u njegovim novim UFC nastupima. Možda nije najbolji borac na svijetu, ali pruža itekako uzbudljive mečeve kad god se pojavi u kavezu.

Linker
18. travanj 2024 01:39