UFC

Menadžerica Paula Coste otkrila iznos njegovog honorara: ‘Costa je sada jedan od najplaćenijih boraca‘

Paulo Costa (lijevo) i Tamara Alves (desno)

 Instagram (tamara Alves
‘‘Borrachinha‘‘ djeluje vrlo zadovoljno novim uvjetima koje je ishodio od strane UFC-a

Dugo su se UFC i Paulo Costa ‘‘natezali‘‘ oko novog ugovora. Brazilac se javno žalio da je njegov ugovor zastarjela verzija i da je potrebno obnoviti ugovor kako bi mu se poboljšao honorar.

Prema nekim navodima, Costa je zarađivao 65 tisuća dolara za nastup i još toliko za pobjedu, a već neko vrijeme pri samom je vrhu UFC-ove srednje kategorije. Odbio se Costa u drugom mjesecu ove godine boriti protiv Roberta Whittakera za takav honorar i odbijao je odraditi posljednji meč u ugovoru sve dok mu UFC ne podeblja plaću.

Iako su mnogi bili skeptični oko toga da će UFC udovoljiti njegovim zahtjevima, Costa je prije nekoliko dana u razgovoru za PVT otkrio da će gotovo sigurno ostati u UFC-u, te da su se uspjeli dogovoriti. Ključnu ulogu u pregovorima odigrala je Tamara Alves, Costina nova djevojka i menadžerica.

‘‘Nisam još potpisao ugovor, ali dogovorio sam se s UFC-om oko plaće. Nije bilo lako, puno je napornog rada iza toga, ali moram istaknuti Tamarin briljantan posao.‘‘, otkrio je Costa.

Prema Costinim navodima, novi ugovor bit će na četiri borbe, a Sean Strickland i Khamzat Chimaev dvojica su protivnika s kojima se želi boriti u svoja sljedeća dva nastupa. No, što je s Costinim novim ugovorom i novim honorarom koji će dobivati?

Oglasila se i Tamara Alves, njegova nova menadžerica. Tamara je za Ag. Fight otkrila kako ‘‘Borrachinhu‘‘ čeka nevjerojatno dobar ugovor, a mnogi joj vjerojatno neće niti povjerovati da se radi o takvim ciframa.

‘‘Paulo je bio jedan od najpotplaćenijih boraca, a sada je došao do statusa jednog od najplaćenijih boraca u UFC-u. Ne sumnjam da je Paulo sada najplaćeniji brazilski borac u organizaciji. Ne znam znate li vi nekog brazilskog borca kojeg plaćaju više od milijun dolara po borbi. Ja ne znam, pogotovo ako se radi o honoraru u mečevima koji nisu za titulu.‘‘, rekla je Tamara, a zatim je otkrila što UFC vidi u Costi.

‘‘Paulo je produkt za koji UFC zna da se dobro prodaje. Njegov meč protiv Israela Adesanye prodao je najviše PPV-a u povijesti srednje kategorije (oko 700 tisuća prodanih PPV-ova). UFC ima te brojke i znaju koje brojke Paulo može dosegnuti.‘‘, dodala je Tamara.

Uglavnom, Paulo Costa sada je zadovoljan, a ukoliko je zbilja dobio honorar koji Tamara navodi, ne čudi da je zadovoljan. Dobra je stvar što Costa ostaje u UFC-u, jer radi se o uzbudljivom borcu zanimljive osobnosti, a dobra je stvar i ako je UFC naumio drastično podebljati honorare borcima koji nisu prvaci.

Linker
14. travanj 2024 22:16