UFC

Paulo Costa: Lovit ću Romera od prve sekunde borbe

Paulo Costa
 Instagram
Talentirani brazilski borac srednje UFC-ove kategorije, Paulo Costa, uvjeren je kako bi mu pobjeda na UFC 241 priredbi, gdje će se boriti protiv Yoela Romera, trebala biti dovoljna za osiguranje pozicije idućeg izazivača.

Sve se čini kako će se borba Yoela Romera i Paula Costa napokon održati. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, našli su se na programu UFC 241 priredbe koja se idućeg vikenda održava u Anaheimu. Oni se nalaze usred programa koji predvode Daniel Cormier i Stipe Miočić, a očekuje se fenomenalna borba. Posebno se puno očekuje od 28-godišnjeg Coste, koji je do sada bio uspješan u sve četiri UFC borbe. Neporažen je zapravo u cijeloj profesionalnoj karijeri, gdje mu je omjer 12-0 uz sve pobjede prekidom. Tako nešto najavljuje i za borbu protiv Romera.

"Lovit ću ga od prvog trenutka jer znam da će osjetiti što mogu napraviti moji udarci nakon što ih pogodim. Naravno da to ne znači da ću srljati, čekat ću pravi trenutak. Ukoliko on, što mislim da baš nije lako moguće, odluči loviti mene, kontrirat ću mu i past će brže nego što može zamisliti", rekao je Costa za brazilski Portal de Vale Tudo, da bi dodao kakve su mu namjere nakon toga:

"Siguran sam da ću nakon pobjede protiv Romera, posebno jer će biti uvjerljiva ili nokautom kao što to uvijek radim, moja iduća borba biti za pojas. S velikom pažnjom gledat ću borbu između Whittakera i Adesanye da bih vidio tko je moj idući protivnik."

Ovo je zapravo realno za očekivati jer situacija u srednjoj kategoriji je takva da se već sada rijetko tko može pohvaliti nizom kakav ima Brazilac. Pobjeda nad Romerom, za kojeg mnogi smatraju da je u svojoj posljednjoj borbi trebao uzeti titulu prvaka, bi mu svakako učvrstila poziciju izazivača, neovisno o tome što će se dogoditi početkom listopada u Australiji, kad će u Octagon ući Whittaker i Adesanya.

Linker
19. travanj 2024 09:35