UFC

Paulo Costa ponovno je zainteresiran za obračun s Khamzatom: ‘Chimaev mora prestati bježati, jako dugo izbjegava teške mečeve‘

Khamzat Chimaev (lijevo) i Paulo Costa (desno)

 Instagram (khamzat Chimaev; Paulo Costa)
Brazilski borac srednje kategorije želi ukrstiti rukavice s neporaženim Čečenom

Ogroman interes MMA fanova privlačili su Paulo Costa i Khamzat Chimaev tijekom prošle jeseni. Dvojica boraca UFC-ove srednje kategorije trebali su se obračunati 21. listopada (10. mjesec) na UFC 294 eventu Abu Dhabiju.

Puno ‘‘zle krvi‘‘ bilo je na relaciji Chimaev - Costa, a sve su trebali razriješiti unutar kaveza. Nažalost, desetak dana prije samog eventa, Paulo Costa otkazao je nastup zbog infekcije stafilokokom, a kao zamjena uskočio je Kamaru Usman, bivši prvak UFC-ove velter kategorije.

Chimaev je porazio Usmana većinskom odlukom sudaca nakon tri zanimljive runde, a nakon toga očekivali smo novo ugovaranje meča između Coste i Chimaeva. Međutim, Chimaev je zadobio određene ozljede u meču protiv Usmana, ali nadao se i prilici za napad na pojas u srednjoj kategoriji.

Paulo Costa u međuvremenu se oporavio od infekcije, vratio se u kavez, ali Robert Whittaker bio je njegov protivnik na UFC 298 eventu. Costa je taj meč izgubio jednoglasnom odlukom sudaca i sada se nekako otvara prilika za uparivanjem Chimaeva i Coste. Kako sada stvari stoje, do toga ipak neće doći, jer Paulo Costa tvrdi kako ga Chimaev izbjegava.

‘‘On mora prestati bježati i trebaju mu m**a kako bi se suočio sa mnom. Već dugo, dugo vremena ovaj tip izbjegava sve ove borbe. On nema m**a. On se želi boriti u lakim mečevima, ne želi se boriti protiv tipova poput mene, Roberta Whittakera ili nekog takvog. On (Chimaev) želi tipove koji nemaju hrvanje, imaju loš jiu-jitsu i nemaju gotovo nikakve grappling vještine. Tip nema m**a.‘‘, rekao je Costa za Submission Radio.

Zanimljivo je kako je Costa uoči meča s Robertom Whittakerom isticao da ga meč protiv Chimaeva više neće zanimati u slučaju pobjede nad Whittakerom. Costa je ipak izgubio taj meč i sada ponovno pokazuje interes ka odrađivanju meča s Khamzatom.

‘‘Moguće je da se taj meč dogodi nekad u bližoj budućnosti. Da sam pobijedio, ne bih se htio boriti s njim. Ali meč ima smisla nakon što sam izgubio.‘‘, rekao je Paulo.

Svjestan je Costa kako će jako teško doći do meča protiv Chimaeva i stoga je fokus prebacio na drugo ime. Kamaru Usman sada je njegova meta, posljednji protivnik Khamzata Chimaeva.

‘‘On dolazi iz poraza, ja također dolazim iz poraza. On i ja trebamo pobjedu, a mislim da je on već sve pokazao u velter kategoriji i vrijeme je da se obračunamo. On više nije tako mlad, mislim da mu je 36 ili 37 godina (36, op.a.). Smatram da je došlo vrijeme da prijeđe u srednju kategoriju. Odradio je meč u srednjoj kategoriji protiv Chimaeva, ali to nije bio kompletan proces. Uskočio je na ‘short notice‘ i borio se u srednjoj kategoriji dok je bio na kilaži velteraša. Smatram da meč između nas dvojice ima smisla. On je moćan tip, posjeduje razne vještine u parteru. Barata hrvačkim vještinama, rušenjima, ali i udaračkim vještinama. Mislim da je ovo borba koja se mora ugovoriti i jedan od nas mora se ponovno priključiti borbi za sam vrh.‘‘, pojasnio je Costa.

Usman protiv Coste? Mi osobno nemamo ništa protiv, a vjerujemo da se nitko od MMA fanova ne bi bunio. Naravno, borba između Chimaeva i Coste privukla bi veći interes, ali ne možemo uvijek dobiti sve borbe koje želimo gledati.

Linker
15. travanj 2024 06:43