UFC

Paulo Costa tvrdi da meč protiv Whittakera nije službeno ugovoren: ‘Ništa nisam potpisao‘

Paulo Costa

 Instagram (paulo Costa)
Ponajbolji borac UFC-ove srednje kategorije mogao bi napustiti najjaču svjetsku MMA organizaciju

Iako već neko vrijeme kruži vijest da je meč Paula Coste i Roberta Whittakera službeno ugovoren za UFC 284 event koji se treba održati 12. veljače (2. mjesec) u Australiji, Brazilac opovrgava navode i tvrdi da još ništa nije službeno.

Paulo Costa već se neko vrijeme žali da je na istom ugovoru već nekoliko godina i želi povišicu jer pripada samom vrhu srednje kategorije. Jedna borba preostala mu je prema trenutnom ugovoru, ali Costa ne želi odraditi ni taj posljednji meč.

Činjenica je da bi Costa mogao ispregovarati bolji ugovor ukoliko bi pružio dobar nastup i pobjedu protiv Whittakera, ali očito ne želi riskirati i želi se osigurati boljim ugovorom prije samog meča protiv bivšeg prvaka.

‘‘Prošla su vremena nastupanja za ‘džabe‘. Volim MMA, ali ne mogu se boriti samo iz ljubavi. Imam račune koje moram platiti. Još od 2017. godine na istom sam honoraru. To je ludost. Borio sam se protiv top 5 boraca, a plaćali su me gotovo pa početnim honorarom. Hunter Campbell (izvršni direktor) se složio da je ugovor zastario i da ga moramo obnoviti. Ali nakon što su objavili meč protiv Roberta (Whittakera), nisam zaprimio nikakav ugovor na svoj mail ili u svom sandučiću. Ništa nije pristiglo. Čekam Huntera s ponudom. On je rekao da će mi poslati ponudu i da odgovorim što mislim o tome.‘‘, rekao je Costa u razgovoru za Submission Radio.

Costa ne taji da se želi obračunati s Robertom Whittakerom, ali očito nije spreman odraditi taj meč prema trenutno važećem ugovoru. Informacije nakon UFC 278 eventa na kojem je Costa porazio Rockholda, govore da se ‘‘Borrachinha‘‘ borio za 65 tisuća dolara honorara, a to je oko trećine onoga što je dobio poraženi Luke Rockhold. Costa je podebljao svoj honorar bonusom za borbu večeri i zaradio je dodatnih 50 tisuća dolara, ali bonus mu nije uvijek zagarantiran. Morat će UFC poboljšati Costin ugovor ako ga žele vidjeti u kavezu protiv Whittakera.

‘‘Ovo je jedna od borbi kojoj sam se nadao, jer poštujem Roberta kao borca. On je jako dobar i još otkako sam ga vidio kako se bori, htio sam se boriti protiv njega. On je divljak i puno ulaže u svoje borbe. To bi trebala biti sjajna borba i želim da se održi. Ali ja nisam nikakav ugovor potpisao za ovu borbu. UFC mi ništa nije poslao. Nema ugovora i ponude. Ovo je čudna situacija i ne znam što se događa s UFC-om. Pitali su me da se borim protiv Roberta, ali nisu poslali nikakvu službenu ponudu.‘‘ dodao je Costa.

Kad je u pitanju produljenje ugovora s UFC-om, Brazilac ne isključuje mogućnost da odbije ponudu UFC-a ako ne bude zadovoljavajuća, a prelazak u boks djeluje kao realna opcija.

‘‘Volim MMA, MMA me doveo ovdje gdje sam trenutno. Jako sam zahvalan. Ali ponekad morate platiti i račune. Morate gledati na svoju budućnost. Mislim da je velika pogreška bila potpisati taj ugovor 2017. godine. Tako je dugotrajan, za tako malo novca. Nisam pametno ispregovarao. Ja snosim dio krivnje, kao i moj tadašnji menadžer, a sada to pokušavam popraviti.‘‘, zaključio je Costa.

Gubitak Coste bio bi težak udarac za UFC-ovu srednju kategoriju koja u ovom trenutku nema tako puno vrhunskih i atraktivnih izazivača. Brazilac je sve privlačniji publici i svojim radnjama izvan kaveza, naročito objavama na društvenim mrežama i UFC bi trebao zadržati ovakvog borca.

Linker
19. travanj 2024 02:44