UFC

UFC 284 event ostao bez velike borbe: Otkazan je meč Paula Coste i Roberta Whittakera

Paulo Costa

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dvojica ponajboljih boraca srednje kategorije trebali su se boriti možda i za poziciju sljedećeg izazivača

Čini se da pregovori oko novog ugovora između Paula Coste i UFC-a uistinu ne teku dobro i Brazilac bi tijekom sljedeće godine mogao napustiti najjaču svjetsku organizaciju.

Naime, prema tvrdnjama Bretta Okamotoa s ESPN-a, meč između Paula Coste i Roberta Whittakera predviđen za UFC 284 event u Australiji ipak se neće dogoditi. Ta borba dugo je bilo potvrđena kao službena, ali Costa je više put istaknuo da on još ništa nije potpisao i da ne planira pristati na taj meč dok mu UFC ne podeblja postojeći ugovor.

‘‘Prošla su vremena nastupanja za ‘džabe‘. Volim MMA, ali ne mogu se boriti samo iz ljubavi. Imam račune koje moram platiti. Još od 2017. godine na istom sam honoraru. To je ludost. Borio sam se protiv top 5 boraca, a plaćali su me gotovo pa početnim honorarom. Hunter Campbell (izvršni direktor) se složio da je ugovor zastario i da ga moramo obnoviti. Ali nakon što su objavili meč protiv Roberta (Whittakera), nisam zaprimio nikakav ugovor na svoj mail ili u svom sandučiću. Ništa nije pristiglo. Čekam Huntera s ponudom. On je rekao da će mi poslati ponudu i da odgovorim što mislim o tome.‘‘, rekao je Costa u razgovoru za Submission Radio prije nešto manje od mjesec dana.

Nedugo poslije, Costa se oglasio putem Twittera i otkrio je kako je pristigla ponuda za produljenje ugovora od strane UFC-a. Međutim, Paulo je ponudu odbio.

‘‘Pristojno sam ih odbio. Ponudili su mi ugovor na šest mečeva, ali nisam zainteresiran za ugovor na više borbi.‘‘, pojasnio je Costa.

Očito je da Paulo ne želi ponoviti istu pogrešku kao prošli put kad je potpisao takav ugovor i morao se boriti protiv najboljih za isti honorar koji je zarađivao prije nekoliko godina.

Costa je trenutno šestorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije i jasno je da se želi naplatiti sukladno tome. Zasad nije došlo do dogovora između njega i najjače svjetske MMA organizacije, a sudeći po otkazivanju borbe između njega i Whittakera, dojam je da se Costa i UFC neće uopće niti dogovoriti.

Prema Okamotovim navodima, nije trenutno poznato hoće li Whittaker nastupiti 12. veljače (2. mjesec) u Australiji, ali puno je veća vjerojatnost da neće i da će Whittaker svoj sljedeći nastup odraditi nekad kasnije u 2023. godine.

Što se Coste tiče, njemu je preostao jedan meč prema trenutno važećem ugovoru, a nije poznato postoji li i datum isteka njegovog ugovora koji bi ga oslobodio bez da uopće nastupi. Costa je jednom prilikom gostujući u MMA Houru otkrio je da je njegova zarada za meč protiv Marvina Vettorija (2021. godine se borili) iznosila 35 tisuća dolara (vjerojatno nakon što se odbiju svi troškovi poreza itd.). Radi se o zbilja mizernoj zaradi za borca na toj razini i razumljivo je da Costa ne želi ući u kavez s Whittakerom za tako mizeran novac.

Linker
20. travanj 2024 14:47